Vad är peer to peer-lån?

Bankerna har under en lång tid tjänat stora pengar på låneräntor men nu finns det alternativ till storbankerna. En utmanare är Lendify, som är kopplar ihop privatpersoner för så kallade peer to peer-lån. Peer to peer-lån betyder att istället för att låna pengar av banken lånar du pengar av en annan privatperson. Lendify är den digitala plattformen som sköter allting.

 

Bankerna tjänar stora summor på dina traditionella privatlån. Marknaden uppgår till drygt 200 miljarder kronor och 65 procent av marknaden innehas av storbankerna. Varje år betalar svenskarna 13 miljarder i enbart ränta på sina privatlån. Pengarna går till banken som har ett stort räntenetto, det vill säga skillnaden mellan vad bankerna får in i ränta på utlånade pengar och vad de betalar kunderna i form av sparränta.

 

Fördelen med Lendify är att allt är digitaliserat och sker helt utan kostsamma mellanhänder. Vinsten för dig blir en lägre ränta, bättre villkor och en snabbare och smidigare process. Lendify behåller inte vinsten på räntan och tar för sig som bankerna gör utan tar endast en avgift för att koppla ihop en kund som vill låna med en kund som vill investera. Det är det som gör att de kan erbjuda bättre villkor. Vidare har Lendifys kunder sparat i snitt 1 950 kr per månad genom att samla sin lån hos dem.

 

Låna pengar hos Lendify