Annons: Shoppa min stil

Klänning
Kavaj
Väska
Plisserad kjol
Slipover
Basker
Kavaj
Väska
Skjorta
Kofta
Kjol
Pullover
Byxor
T-shirt
Skjorta
Klänning
Byxor
Satinkjol
Tröja
Klänning
Byxor
Kjol
Body
Väska
Klänning
Kjol
T-shirt
Skjorta
Kjol
Väska
T-shirt
Kavaj
Grön klänning
Stövel
Pullover
Klänning
Väska
Kjol
Väst
Kostymbyxa
Pullover
Klänning
Satinkjol
Kofta
Klänning
Väska
Manolo Blahnik
Klännning
Slipover
Kofta
Väska
Kavaj
Kappa
Kavaj
Klänning
Kofta
Blus
Tyllkjol
Jeans
T-shirt
Blå knytblus
Cape
Skjorta
Kavaj
Klänning
Kappa
Slipover
Kofta
Väska
Linne
Klänning
Kappa
Kjol
T-shirt
Sneakers
Slipover
Gucciskärp
Skjorta
Kavaj
Kofta
Kavaj
Kofta
Klänning
Tröja
Sandaler
Knytblus
Väska
Kavaj
Grå kavaj
Kofta
Klänning
Kjol
Klänning
Boots
Linne
Skjorta
Slacks
Kavaj
Cape
Halsduk
Slingbacks
Stickad klänning
Bag
Väska
Blus
Väska
Knytblus
Kofta
Kavaj
Linne med spets
Kofta
Blus
Väska
Slipover vit
Kavaj
Vit blus
Klänning
Topp
Kofta
Plisserad kjol
Kavaj
Pälsjacka
Tröja
Skjorta
Pullover
T-shirt
Klännning
Kjol
Väska
Byxor
Knytblus
Kappa
Ankelboots
Kofta
Svarta jeans
Kjol
Klänning
Kofta
Skinnkjol
Klänning
Cardigan
Kavaj
T-shirt
Rosa kostymbyxor
Kavaj
Kavaj
Kavaj
Blå klänning
Cardigan
Väska
Kofta
Kofta
Klänning
Skjorta
Väska
Klänning
Linne
Skjorta
Klänning
Kappa
Klänning
Väska
Klänning
T-shirt
T-shirt
Klänning
Stickad klänning
Kappa
Kappa
Skjortklänning
Blus
Väska
T-shirt
Väska
Klänning

Glukosbelastningstest och oro

God morgon fina. Igår förmiddag var jag på barnmorskemottagningen för att göra glukosbelastningstest, ta olika prover och få en spruta då jag och min bebis har olika blodgrupper. Man hade ju hört att den här drycken man får för att testa blodsockret är superäcklig men jag kände mig inte så nervös för det faktiskt. Den här gången var första gången jag gick själv och inte hade Carl med mig, skulle ju vara där ett tag så kändes lite onödigt att han skulle ta ledigt för att följa med.

Jag hade en sisådär upplevelse på mottagningen igår. Vi var väldigt många blivande mammor på plats och personalen verkade stressad. Jag blev inkallad hos en helt annan barnmorska än den jag brukar träffa, utan att få veta varför. Hon stack mig och gav mig sen drycken utan att förklara närmare hur det hela kommer att gå till och fungera. Sen kallade min ordinarie barnmorska in mig. Vi pratade lite som vanligt men allt kändes som att det snabbspolades på något sätt. Snabba frågor och diskussioner, snabba provtagningar.

Den värsta upplevelsen hittills under denna graviditet var nu när hon skulle lyssna på bebisens hjärta. Det har ju alltid gått så bra med det så jag var inte alls orolig. Men så säger barnmorskan “Jag har lite svårt att höra en normal hjärtfrekvens, har du känt rörelser de senaste dagarna?”. Jag har verkligen känt rörelser, starka sådana, vilket jag sa. Sedan hade vi ju sett henne på ultraljud dagen innan och allt såg bra ut. Sen flyttade hon runt mätverktyget lite och till slut sa hon att hon fick fram en normal hjärtfrekvens, 138. Hon lyssnade lite extra länge för att vara säker och för att jag skulle känna mig lugn. Det gjorde jag, för stunden.

Sen fick jag sitta i väntrummet och vänta på svaret på glukosbelastningstestet. Totalt var jag nog där i 2 timmar. Kunde sitta och jobba litegrann. Sen blev jag inkallad och hon berättade att allt såg bra ut, ingen graviditetsdiabetes eller risk för det. Skönt!

Sen gick jag till jobbet och hade en vanlig jobbdag utan att tänka på besöket så mycket. När jag kom hem och var ensam hemma (Carl jobbade och sportade) började jag grubbla. Tänkte mycket på det där med att barnmorskan först inte kände min flickas hjärta eller om det var att det lät som att hjärtat slog långsamt. Det gick så snabbt när jag var där så hann inte helt processa vad hon faktiskt sa då. Kände mig orolig i alla fall men lite lugnare när jag kände och såg hennes rörelser i magen. Det är nog ingen fara men svårt att inte vara orolig. Får se hur jag känner efter helgen, om jag vill göra en ny kontroll på det.

När Carl kom hem försökte han lugna mig vilket han nästan lyckades med. Hoppas jag kommer känna mig trygg nu under helgen. Ska bli skönt med lite ledighet, att vila och sova ut.

Ha en underbar dag!Följ:
Dela

Kommentera


Looking for Something?