Annons: Shoppa min stil

Kjol
Kjol
Väska
Kjol
Skjorta
Klänning
Skjorta
Kjol
Bag
Klänning
Kofta
Stickad klänning
Kavaj
Väska
Body
Slipover
Kavaj
Knytblus
Knytblus
Blus
Blus
Skjorta
Blå knytblus
Pullover
Klänning
Skjorta
Tröja
T-shirt
Kavaj
Skjorta
Kjol
Kavaj
Kjol
Grön klänning
Boots
Pullover
T-shirt
T-shirt
T-shirt
Pullover
Kjol
Plisserad kjol
Kavaj
Ankelboots
Kofta
Väska
Gucciskärp
Blus
Slipover
Vit blus
Kavaj
Kavaj
Blå klänning
Kavaj
Klänning
Klänning
Klänning
Väska
Klänning
Stickad klänning
Kofta
Klänning
Tröja
Klänning
Kofta
Kofta
Kjol
Cardigan
Kofta
Klänning
Kavaj
Väska
Cape
Kavaj
Klänning
Väska
Byxor
Klänning
Väska
Kjol
Kappa
Väska
Kavaj
Svarta jeans
Kofta
Blus
Skjorta
Sneakers
Halsduk
Cape
Väska
Kavaj
Klännning
Knytblus
Basker
Satinkjol
T-shirt
Skjorta
Skjortklänning
Byxor
Väska
Väska
Klänning
Linne
Klänning
Slipover
Kofta
Kofta
Kavaj
Kappa
Kofta
Klänning
Byxor
Klänning
Väst
Linne
Sandaler
Kavaj
T-shirt
Stövel
Kavaj
Väska
Pullover
Väska
Topp
Kofta
Linne
Kofta
Kappa
Kavaj
Slingbacks
Väska
Väska
Skjorta
Pälsjacka
Slipover
Kappa
Grå kavaj
Kofta
Väska
Kofta
Skjorta
Manolo Blahnik
Skinnkjol
Klänning
Slacks
Kofta
Slipover vit
Klänning
Kappa
Tröja
Klännning
Linne med spets
Väska
Klänning
Satinkjol
Klänning
T-shirt
Kappa
T-shirt
Kappa
Kostymbyxa
Plisserad kjol
Klänning
Klänning
T-shirt
Cardigan
T-shirt
Klänning
Jeans
Väska
Rosa kostymbyxor

Glukosbelastningstest och oro

God morgon fina. Igår förmiddag var jag på barnmorskemottagningen för att göra glukosbelastningstest, ta olika prover och få en spruta då jag och min bebis har olika blodgrupper. Man hade ju hört att den här drycken man får för att testa blodsockret är superäcklig men jag kände mig inte så nervös för det faktiskt. Den här gången var första gången jag gick själv och inte hade Carl med mig, skulle ju vara där ett tag så kändes lite onödigt att han skulle ta ledigt för att följa med.

Jag hade en sisådär upplevelse på mottagningen igår. Vi var väldigt många blivande mammor på plats och personalen verkade stressad. Jag blev inkallad hos en helt annan barnmorska än den jag brukar träffa, utan att få veta varför. Hon stack mig och gav mig sen drycken utan att förklara närmare hur det hela kommer att gå till och fungera. Sen kallade min ordinarie barnmorska in mig. Vi pratade lite som vanligt men allt kändes som att det snabbspolades på något sätt. Snabba frågor och diskussioner, snabba provtagningar.

Den värsta upplevelsen hittills under denna graviditet var nu när hon skulle lyssna på bebisens hjärta. Det har ju alltid gått så bra med det så jag var inte alls orolig. Men så säger barnmorskan ”Jag har lite svårt att höra en normal hjärtfrekvens, har du känt rörelser de senaste dagarna?”. Jag har verkligen känt rörelser, starka sådana, vilket jag sa. Sedan hade vi ju sett henne på ultraljud dagen innan och allt såg bra ut. Sen flyttade hon runt mätverktyget lite och till slut sa hon att hon fick fram en normal hjärtfrekvens, 138. Hon lyssnade lite extra länge för att vara säker och för att jag skulle känna mig lugn. Det gjorde jag, för stunden.

Sen fick jag sitta i väntrummet och vänta på svaret på glukosbelastningstestet. Totalt var jag nog där i 2 timmar. Kunde sitta och jobba litegrann. Sen blev jag inkallad och hon berättade att allt såg bra ut, ingen graviditetsdiabetes eller risk för det. Skönt!

Sen gick jag till jobbet och hade en vanlig jobbdag utan att tänka på besöket så mycket. När jag kom hem och var ensam hemma (Carl jobbade och sportade) började jag grubbla. Tänkte mycket på det där med att barnmorskan först inte kände min flickas hjärta eller om det var att det lät som att hjärtat slog långsamt. Det gick så snabbt när jag var där så hann inte helt processa vad hon faktiskt sa då. Kände mig orolig i alla fall men lite lugnare när jag kände och såg hennes rörelser i magen. Det är nog ingen fara men svårt att inte vara orolig. Får se hur jag känner efter helgen, om jag vill göra en ny kontroll på det.

När Carl kom hem försökte han lugna mig vilket han nästan lyckades med. Hoppas jag kommer känna mig trygg nu under helgen. Ska bli skönt med lite ledighet, att vila och sova ut.

Ha en underbar dag!Följ:
Dela

Kommentera


Looking for Something?