Annons: Shoppa min stil

Tröja
Väska
Väska
T-shirt
Kjol
Slipover
Halsduk
Väska
Pullover
Klänning
Väska
Byxor
Knytblus
Kostymbyxa
Kofta
Kofta
Tröja
Slipover
Väska
Linne
T-shirt
Blus
Klänning
Väska
Boots
Pullover
Slingbacks
Klänning
Linne
Kofta
Blus
Kavaj
Klänning
Ankelboots
Väska
Kappa
Kavaj
Väska
Kjol
Cardigan
Sneakers
tröja
Skjorta
Satinkjol
Klänning
Cape
Plisserad kjol
Knytblus
Väska
Byxor
Blus
Kjol
Klänning
Väska
Kappa
T-shirt
Kjol
Skjorta
Klänning
Stövel
Sandaler
Kofta
Väska
Klänning
Klänning
Kavaj
Slacks
Blus
Knytblus
Klännning
Skjorta
Skinnkjol
T-shirt
Väska
Kavaj
Kjol
Kofta
T-shirt
T-shirt
klänning
Kavaj
Kjol
Väst
Kofta
Linne
T-shirt
Kappa
Grå kavaj
T-shirt
Kofta
Linne med spets
Kavaj
Byxor
Klännning
Svarta jeans
Kjol
Blus
Jacka
Väska
Klänning
Kofta
Väska
Manolo Blahnik
Skjorta
Skjorta
T-shirt
Klänning
Kappa
Väska
Klänning
Väska
Skjorta
Tweedkavaj
Pullover
Skjortklänning
Klänning
Skjorta
Cardigan
Kappa
Kavaj
Knytblus
Linne
Kofta
Topp
Kavaj
Kofta
Bag
Kofta
Topp
T-shirt
Kjol
Slipover
Vit blus
Byxor
Kofta
Kavaj
Kavaj
Kjol
Gucciskärp
Tweedklänning
Kofta
Kjol
Klänning
Tröja
Kofta
Kavaj
Grön klänning
Klänning
Kavaj
Kofta
Klänning
tröja
Kavaj
Skjorta
Slipover vit
Väska
Klänning
Kappa
Klänning
Kappa
Slipover
Klänning
Tröja
Knytblus
Klänning
Kjol
Stickad klänning
Tröja
Trench coat
Basker
Väska
Kavaj
Jeans
Kofta
Pullover
Skjorta
Kavaj
Stickad klänning
Plisserad kjol
Rosa kostymbyxor
Klänning
Kjol
Kavaj
Pälsjacka
Blå klänning
Body
Satinkjol
Klänning
Kavaj
Kappa
Cape
Blå knytblus
Linne
Klänning

4 anledningar att använda happn istället för Tinder

Annons: Inlägget är en gästartikel om datingappen happn


Nästan 11 år efter att de första datingapparna kom har de blivit det främsta sätten för att öka chansen att hitta kärlek. Det finns studier som bevisar detta men det känns inte som bevis riktigt behövs då säkert två tredjedelar av de jag känner och har runtomkring mig träffat sina partners genom just datingappar. 

Antalet datingappar att välja bland är idag väldigt många (för många?) och det kan kännas svårt att veta vilken app som passar just den själv bäst. Här kommer jag att dela med mig av en jämförelse två av de mest populära datingapparna i Frankrike som är happn och Tinder. 

 

Dating IRL

I jakten på den perfekta relationen kan man slösa rätt mycket tid på att chatta eller dejta personer som redan från start inte känns rätt. På grund av detta kan det vara en bättre idé att dejta personer man på något sätt kommit i närheten av eller stött på i vardagen, IRL. Men hur kan det gå till då? Om vi tänker geografiskt finns det ju många platser där vi naturligt rör oss och lär känna personer som sedan blir våra vänner och bekanta. Det kan vara till exempel i skolan, på jobbet, på det lokala caféet, något sportsammanhang, en klubb eller organisationer med mera. På de här platserna lär vi känna personer i verkligheten på ett mer naturligt sätt i jämförelse med att börja chatta med helt okända i en app. Det blir inte bara mer naturligt och romantiskt utan även tryggare.

Rent tekniskt gör appen happn det möjligt för dig att hitta personer du faktiskt redan stött på. Du har liksom redan träffat ditt span i verkliga livet innan du stöter på honom eller henne i appen. Med happn kan du alltså lära känna personer som redan i någon form är en del av din vardag och på så vis även ditt liv. På Tider finns betydligt fler användare att utforska men det är nog mindre sannolikt att det leder till något seriöst med någon som bor längre från dig och som du nog aldrig skulle träffat på naturlig väg då man sällan i de fallen har något gemensamt egentligen.

Närhet

Tinder gör det möjligt att hitta personer som bor 2-160 km från dig. Även om du verkligen är villig att ge mycket för att hitta den rätta gör man det rätt svårt för sig när man reser flera mil för att träffa någon. Visst kan man få en relation att fungera även på distans men det är ju betydligt svårare att få relationen att hålla än om man träffar någon som bor nära. 

Det finns ingen anledning att resa över hela Frankrike för att träffa någon, på happn finns din crush runt hörnet! Utöver det som tidigare nämnts kan happn med hjälp av geolocation i realtid visa personer som du tidigare har stött på. Du kanske inte pratade med dem då, till exempel på grund av blyghet, tidsbrist eller något annat, men med happn har du nu på nytt möjlighet att ta kontakt och fånga deras intresse.

 

Kvalitet på användare

Varje datingapp riktar sig till en specifik målgrupp genom viss typ av marknadsföring, funktioner m.m. Tinder riktar sig till en rätt ung målgrupp och är känd för sitt stora användarantal. Men om man ska försöka sålla bort de profiler som är direkt ohövliga och tydligt enbart är ute efter att ligga eller oseriösa relationer är utbudet där betydligt mindre. 

Är du under 25 år och vill ha lite kul utan att det nödvändigtvis behöver förväntas leda till en seriös relation kan Tinder passa bra. happn riktar sig till en lite äldre målgrupp, unga vuxna, som mer letar aktivt efter ett seriöst förhållande. Vi kanske kommer i kontakt med färre personer där men de personer vi väl stöter på är mer sannolikt på samma seriösa bana som vi själva är och därmed mer kvalitativa. Genom att appen föreslår att ta kontakt med personer vi redan stött på i verkliga livet känns den mer naturlig och passande och ni lär dessutom ha mer att prata om. 

Happen utlovar inte sann kärlek, inte heller något one night stand, för innerst inne vet vi inte vad livet har att ge oss. happn möjliggör helt enkelt för oss att få en fin upplevelse med en person du tidigare spanat in och varit intresserad av. 

Jag varnar ofta läsare för personer som är vad man kallar ”för bra för att vara sann”. Ibland är man kanske lockad att testa 27 olika appar och man kan fastna för sådana personer som har de snyggaste bilderna men helt glömma att det egentligen är insidan som räknas. Den metoden kan ofta leda till besvikelse. Man lägger mycket energi på att hitta den här personen och få den intresserad men när man väl lyckats få till dejten så har man ju någonstans kanske redan uppnått sitt mål och själva dejten kommer att kännas mindre intressant, kanske rent av misslyckad. Ju mer energi vi lägger desto mer förväntar vi oss ett visst resultat. 

Sedan är det ju också ofta så att vi jagar samma perfekta profil som tusentals andra där ute. Vi försöker alltså få napp på en person som redan är rejält eftertraktad men vill man verkligen lägga tid på en person som kanske svarar dig efter två veckor för att han eller hon får så många förfrågningar? Ibland är det nog helt enkelt bättre att satsa på kvalitet framför kvantitet i datingvärlden. 

Swipa eller klicka: Vad det betyder

Swipe-funktionen låter dig swipa mellan olika profiler från höger till vänster och finns på Tinder och många andra appar. Där orienterar man sig väldigt smidigt och snabbt mellan profilerna men det har såklart sina nackdelar. Till exempel så swipar man ju gärna snabbt till vänster på profiler man inte gillar och sen kanske en profil man gillar dyker upp men man är så inne i det snabba swipandet till vänster att man swipar vänster även på den av ren reflex. Vilken katastrof att dissa en profil man egentligen såg en chans med. Swipandet kan bli ett kul tidsfördriv och beroendeframkallande men leder ju även till överkonsumtion av profiler . Men när det kommer till dejtandet hade du väl gett mer av din tid väl?

Vad föredrar du i verkliga livet, att direktprata och dansa med så många personer som möjligt under samma kväll eller att börja med några utbyten av blickar innan du bestämmer dig för att gå fram?

happn låter dig ta den tid du behöver för en profil snarare än pushar dig att snabbt swipa. För mig känner det som en mer logisk och naturlig approach. Så vad väntar du på? Ge happn en chans! Kanske väntar din drömkärlek på dig där?

 

Följ:
Dela

Lämna ett svar


Looking for Something?