Annons: Shoppa min stil

T-shirt
Kappa
Klänning
Kavaj
Rosa kostymbyxor
Klänning
Kappa
Skjorta
Manolo Blahnik
Kavaj
T-shirt
Kavaj
Kjol
Ankelboots
Blus
Väska
Skjorta
Klänning
Skjorta
T-shirt
Klänning
Väst
T-shirt
Kofta
Kavaj
Satinkjol
Kjol
Klänning
Kostymbyxa
Kofta
Pullover
Väska
Cardigan
Slacks
Halsduk
Pullover
Skjorta
Kofta
Kofta
Kappa
Kappa
Kjol
Kjol
Klänning
Klänning
Väska
Klänning
Kjol
Kavaj
Blå klänning
Väska
Body
Kavaj
Väska
Klänning
Topp
Skjorta
Kappa
Cape
Väska
Plisserad kjol
Väska
Väska
Slipover vit
T-shirt
Slipover
Knytblus
Väska
Väska
Väska
Byxor
Stövel
Kofta
Väska
Kavaj
Klänning
Kofta
T-shirt
Kappa
Svarta jeans
Klänning
Stickad klänning
Kofta
Tröja
Plisserad kjol
Blus
Klänning
Väska
Klänning
Klänning
T-shirt
Pullover
Skjorta
Kofta
Kjol
Stickad klänning
Satinkjol
Basker
Tröja
T-shirt
Skjortklänning
Klänning
Kavaj
Byxor
Kofta
Kavaj
Klänning
Linne
Linne med spets
Klännning
Boots
Knytblus
Blå knytblus
Pälsjacka
Kofta
Knytblus
Väska
Vit blus
Kjol
Kavaj
Väska
Sneakers
Byxor
Klänning
Klänning
Kavaj
Blus
Pullover
Skinnkjol
Kofta
Slipover
Kappa
Kavaj
Klänning
Grå kavaj
Skjorta
Kavaj
Linne
Cardigan
Jeans
Kavaj
Kofta
Bag
Gucciskärp
Klänning
Slipover
Kofta
Väska
Kjol
T-shirt
Kofta
Blus
Grön klänning
Klänning
Slingbacks
Kavaj
Sandaler
Slipover
Skjorta
Klänning
Klänning
Väska
Kjol
Tröja
Klännning
Kofta
T-shirt
Cape
Skjorta
Väska
Linne
Kavaj

4 anledningar att använda happn istället för Tinder

Annons: Inlägget är en gästartikel om datingappen happn


Nästan 11 år efter att de första datingapparna kom har de blivit det främsta sätten för att öka chansen att hitta kärlek. Det finns studier som bevisar detta men det känns inte som bevis riktigt behövs då säkert två tredjedelar av de jag känner och har runtomkring mig träffat sina partners genom just datingappar. 

Antalet datingappar att välja bland är idag väldigt många (för många?) och det kan kännas svårt att veta vilken app som passar just den själv bäst. Här kommer jag att dela med mig av en jämförelse två av de mest populära datingapparna i Frankrike som är happn och Tinder. 

 

Dating IRL

I jakten på den perfekta relationen kan man slösa rätt mycket tid på att chatta eller dejta personer som redan från start inte känns rätt. På grund av detta kan det vara en bättre idé att dejta personer man på något sätt kommit i närheten av eller stött på i vardagen, IRL. Men hur kan det gå till då? Om vi tänker geografiskt finns det ju många platser där vi naturligt rör oss och lär känna personer som sedan blir våra vänner och bekanta. Det kan vara till exempel i skolan, på jobbet, på det lokala caféet, något sportsammanhang, en klubb eller organisationer med mera. På de här platserna lär vi känna personer i verkligheten på ett mer naturligt sätt i jämförelse med att börja chatta med helt okända i en app. Det blir inte bara mer naturligt och romantiskt utan även tryggare.

Rent tekniskt gör appen happn det möjligt för dig att hitta personer du faktiskt redan stött på. Du har liksom redan träffat ditt span i verkliga livet innan du stöter på honom eller henne i appen. Med happn kan du alltså lära känna personer som redan i någon form är en del av din vardag och på så vis även ditt liv. På Tider finns betydligt fler användare att utforska men det är nog mindre sannolikt att det leder till något seriöst med någon som bor längre från dig och som du nog aldrig skulle träffat på naturlig väg då man sällan i de fallen har något gemensamt egentligen.

Närhet

Tinder gör det möjligt att hitta personer som bor 2-160 km från dig. Även om du verkligen är villig att ge mycket för att hitta den rätta gör man det rätt svårt för sig när man reser flera mil för att träffa någon. Visst kan man få en relation att fungera även på distans men det är ju betydligt svårare att få relationen att hålla än om man träffar någon som bor nära. 

Det finns ingen anledning att resa över hela Frankrike för att träffa någon, på happn finns din crush runt hörnet! Utöver det som tidigare nämnts kan happn med hjälp av geolocation i realtid visa personer som du tidigare har stött på. Du kanske inte pratade med dem då, till exempel på grund av blyghet, tidsbrist eller något annat, men med happn har du nu på nytt möjlighet att ta kontakt och fånga deras intresse.

 

Kvalitet på användare

Varje datingapp riktar sig till en specifik målgrupp genom viss typ av marknadsföring, funktioner m.m. Tinder riktar sig till en rätt ung målgrupp och är känd för sitt stora användarantal. Men om man ska försöka sålla bort de profiler som är direkt ohövliga och tydligt enbart är ute efter att ligga eller oseriösa relationer är utbudet där betydligt mindre. 

Är du under 25 år och vill ha lite kul utan att det nödvändigtvis behöver förväntas leda till en seriös relation kan Tinder passa bra. happn riktar sig till en lite äldre målgrupp, unga vuxna, som mer letar aktivt efter ett seriöst förhållande. Vi kanske kommer i kontakt med färre personer där men de personer vi väl stöter på är mer sannolikt på samma seriösa bana som vi själva är och därmed mer kvalitativa. Genom att appen föreslår att ta kontakt med personer vi redan stött på i verkliga livet känns den mer naturlig och passande och ni lär dessutom ha mer att prata om. 

Happen utlovar inte sann kärlek, inte heller något one night stand, för innerst inne vet vi inte vad livet har att ge oss. happn möjliggör helt enkelt för oss att få en fin upplevelse med en person du tidigare spanat in och varit intresserad av. 

Jag varnar ofta läsare för personer som är vad man kallar ”för bra för att vara sann”. Ibland är man kanske lockad att testa 27 olika appar och man kan fastna för sådana personer som har de snyggaste bilderna men helt glömma att det egentligen är insidan som räknas. Den metoden kan ofta leda till besvikelse. Man lägger mycket energi på att hitta den här personen och få den intresserad men när man väl lyckats få till dejten så har man ju någonstans kanske redan uppnått sitt mål och själva dejten kommer att kännas mindre intressant, kanske rent av misslyckad. Ju mer energi vi lägger desto mer förväntar vi oss ett visst resultat. 

Sedan är det ju också ofta så att vi jagar samma perfekta profil som tusentals andra där ute. Vi försöker alltså få napp på en person som redan är rejält eftertraktad men vill man verkligen lägga tid på en person som kanske svarar dig efter två veckor för att han eller hon får så många förfrågningar? Ibland är det nog helt enkelt bättre att satsa på kvalitet framför kvantitet i datingvärlden. 

Swipa eller klicka: Vad det betyder

Swipe-funktionen låter dig swipa mellan olika profiler från höger till vänster och finns på Tinder och många andra appar. Där orienterar man sig väldigt smidigt och snabbt mellan profilerna men det har såklart sina nackdelar. Till exempel så swipar man ju gärna snabbt till vänster på profiler man inte gillar och sen kanske en profil man gillar dyker upp men man är så inne i det snabba swipandet till vänster att man swipar vänster även på den av ren reflex. Vilken katastrof att dissa en profil man egentligen såg en chans med. Swipandet kan bli ett kul tidsfördriv och beroendeframkallande men leder ju även till överkonsumtion av profiler . Men när det kommer till dejtandet hade du väl gett mer av din tid väl?

Vad föredrar du i verkliga livet, att direktprata och dansa med så många personer som möjligt under samma kväll eller att börja med några utbyten av blickar innan du bestämmer dig för att gå fram?

happn låter dig ta den tid du behöver för en profil snarare än pushar dig att snabbt swipa. För mig känner det som en mer logisk och naturlig approach. Så vad väntar du på? Ge happn en chans! Kanske väntar din drömkärlek på dig där?

 

Följ:
Dela

Kommentera


Looking for Something?