Annons: Shoppa min stil

Klänning
Klänning
Byxor
Tröja
Halsduk
Kjol
tröja
Klänning
Kappa
Knytblus
Slacks
Kofta
Väska
Grå kavaj
Jeans
Bag
Sandaler
Body
Klänning
Tröja
Kavaj
Tröja
Knytblus
Klänning
Väska
Kavaj
Klännning
T-shirt
Kjol
Trench coat
Klänning
Kavaj
Klänning
Klänning
Pullover
Väska
Kofta
Stickad klänning
Skinnkjol
Kappa
Klänning
T-shirt
Kofta
Linne med spets
Linne
Knytblus
Kavaj
Kjol
Basker
Plisserad kjol
Grön klänning
Svarta jeans
Blus
Slipover
Skjorta
Kofta
Rosa kostymbyxor
Kjol
Skjorta
Satinkjol
Väst
Blus
Skjorta
Kofta
Blus
Slingbacks
Tweedkavaj
Kavaj
Kofta
Slipover vit
Kappa
Kjol
Klänning
Slipover
Kofta
Väska
Väska
Blå klänning
Skjorta
Väska
Tröja
Klänning
Kappa
Skjorta
Tröja
Cape
Klänning
T-shirt
Stickad klänning
Linne
Manolo Blahnik
T-shirt
Väska
Kavaj
Ankelboots
Slipover
Kavaj
Klänning
Kappa
Väska
Pälsjacka
T-shirt
Kavaj
Klänning
Väska
Kavaj
Klänning
Kofta
Skjortklänning
Knytblus
Blus
Kavaj
Boots
Klänning
Kofta
Pullover
Kofta
Väska
Linne
Kjol
Stövel
Vit blus
Kjol
Klänning
Tweedklänning
Kofta
Jacka
Kavaj
Kofta
Satinkjol
Plisserad kjol
Topp
Topp
Väska
Blå knytblus
klänning
Slipover
T-shirt
Kavaj
Kappa
Klänning
Klännning
Väska
Byxor
Cardigan
Kjol
Kavaj
Cardigan
Sneakers
Kappa
T-shirt
Väska
Skjorta
Klänning
Kofta
tröja
Cape
Klänning
Kavaj
T-shirt
Byxor
Klänning
T-shirt
Väska
Väska
Kjol
Kofta
Gucciskärp
Väska
Klänning
Väska
Skjorta
Kavaj
Kavaj
Kofta
T-shirt
Pullover
Kjol
Pullover
Väska
Knytblus
Kofta
Kjol
Blus
Kappa
Skjorta
Linne
Kavaj
Kostymbyxa
Kjol
Linne
Skjorta
Byxor
Klänning

Gravid vecka 17 uppdatering

Hej fina. Tanken är att jag varje onsdag ska uppdatera er om den senaste veckan som gravid då det är just på onsdagar jag går in i en ny gravidvecka. Men jag har varit sjuk i över en vecka nu så blogginläggen har därmed uteblivit. Här kommer då en uppdatering av gravid vecka 17 lite sent. Läs alla inlägg om min graviditet här.

Vecka 17 har framför allt präglats av att jag varit sjuk. Jag har tagit två PCR-test på kort tid och båda visade negativt, det vill säga att jag inte har Covid. Jag har lite svårt att förstå det särskilt då jag haft feber, snuva, halsont, huvudvärk och inte orkar göra mycket annat än att ligga i sängen.

Carl åkte till fjällen på onsdagen och på fredag kväll blev jag sjuk, samma dag som vecka 17 inleddes. Jag har mått dåligt både fysiskt och psykiskt under vecka 17. Jag blev så himla orolig för min bebis, att den skulle påverkas negativt av att jag hade feber och var sjuk. Man börjar ju googla och hittar både källor som säger att det är lugnt och källor som säger att feber kan orsaka fosterskador.

Sedan läste jag även i olika forum och även där var det delade meningar, även om det mesta verkade tala för att det var lugnt. Jag har gråtit och känt mig så himla orolig. Jag får ju inget tecken från min bebis så jag har ingen aning om hur han/hon mår där inne. Jag märker att magen växer men i övrigt känner jag ingenting. Läser om gravida som redan i vecka 15 känner så fosterrörelser men jag har inte känt ens någon antydan till det. Så ja, jag blir orolig och gråter över det ibland.

Carl kom hem på söndagskvällen och fick ta hand om mig lite under veckan efter. Han ringde även barnmorskemottagningen för att höra om det är något vi bör tänka på när jag är gravid med feber och förkylning. Men de sa att det var lugnt, att jag skulle ta febernedsättande och höra av oss om det visar sig vara Covid. Jag har inga riskfaktorer i övrigt så det behövdes inget blodförtunnande eller så. Pratar även en del med min pappa som är läkare och försöker lita på de som faktiskt på riktigt har kunskap om hur kroppen fungerar.

Nedan hittar ni mina dagboksanteckningar från vecka 17.

 

Mina dagboksanteckningar gravid vecka 17

Känner mig stressad på jobb i början av vecka 17, innan jag blev sjuk. Dålig tajming att bli sjuk när det är galet mycket på jobbet, men orkar man inte kliva upp ur sängen är det svårt att orka jobba. Carl i fjällen, saknar honom massor. Att vara själv sätter igång negativa tankar, grubblar mycket. Extra jobbigt att vara ensam hemma och sjuk dessutom.

Började titta på förlossningsvideos på YouTube. Vissa gav mig positiva känslor, andra inte. Vägde mig och noterade att jag gått upp 2,5 kilo sedan jag fick veta att jag är gravid. Skönt att se något slags tecken. Även magen syns mer och mer. När Carl kom hem på söndagen sa han att han tyckte det såg ut som att magen växt jättemycket på de dagarna han var borta. Denna vecka har jag även märkt ett svagt streck strax ovanför och under naveln som de säger att man kan få som gravid. Fick även denna vecka rensa ut en hel del kläder i garderoben som var för små, framför allt byxor som jag inte längre eller knappt kunde stänga igen.

Började läsa boken Föda Utan Rädsla som jag hoppas kommer kunna vara ett bra stöd inför förlossning. Har inte helt kommit på om jag blir lugnare eller mer rädd av all information kring hur en förlossning går till. Jag gillar verkligen inte smärta och att föda barn gör ju uppenbarligen ont…

 

Noteringar från appen gravid vecka 17

Fostret är ca 15-16 cm långt och väger omkring 130 gram. Denna vecka utvecklas fostrets naglar och håret börjar växa. Huden är rödaktig och skrynklig. På huden bildas ett fjunigt hår, så kallat lanugohår, och underhudsfett börjar lagras som bidrar till att bebisen håller värmen när den föds. Fostrets skelett blir allt hårdare och nervsystemet blir mer välkoordinerat.

Följ:
Dela

2 Kommentarer

 1. Karin
  8 februari, 2022 / 19:09

  Jag kände fosterrörelse för första gången i vecka 22. Vet hur det känns när man läser att vissa känner i vecka 15, jag var så orolig att han inte mådde bra där inne. Vet du om moderkakan ligger fram eller bak?

  • mariabusck
   Författare
   10 februari, 2022 / 06:52

   Åh skönt att höra att inte alla känner så himla tidigt. Minns faktiskt inte vad barnmorskan sa ang fram/bakvägg. Men magen växer mycket iaf så borde vara ett bra tecken. RUL nästa vecka 🙂

Kommentera


Looking for Something?