Annons: Shoppa min stil

Pullover
Väska
Ankelboots
Byxor
Plisserad kjol
Kavaj
Blus
Klänning
T-shirt
T-shirt
Kjol
Kappa
Grå kavaj
Klännning
Kjol
Grön klänning
Klänning
Skjorta
Slipover
Knytblus
Vit blus
Tröja
Väska
Kavaj
Byxor
Kofta
Kavaj
Knytblus
Skjortklänning
Klänning
Kavaj
Tröja
Väska
Klänning
Kappa
Topp
Klänning
Manolo Blahnik
Klänning
Skjorta
Kofta
Väska
Kavaj
T-shirt
T-shirt
Cardigan
Kavaj
Bag
Kofta
Pullover
Kjol
Sneakers
Kjol
T-shirt
Kappa
Väska
Cape
Linne med spets
Kavaj
Skjorta
T-shirt
Kofta
Boots
Kappa
Blus
Kavaj
Kavaj
T-shirt
Kappa
Tröja
Kavaj
Kavaj
Slipover
Klänning
Kofta
Klännning
Basker
Klänning
Väska
Cape
Klänning
Tröja
Jeans
Pälsjacka
Byxor
Svarta jeans
Knytblus
Skjorta
Rosa kostymbyxor
klänning
Pullover
Slipover
Kjol
Stickad klänning
Linne
Jacka
Trench coat
Klänning
Sandaler
Kjol
Linne
Kjol
Blus
Skinnkjol
Klänning
Klänning
Klänning
Blå knytblus
Halsduk
Byxor
Satinkjol
Kavaj
Knytblus
Blå klänning
Klänning
Väska
Kjol
Skjorta
Slingbacks
Kjol
Skjorta
Skjorta
Kostymbyxa
Tröja
Plisserad kjol
Klänning
Klänning
Klänning
Stövel
Skjorta
Kappa
Klänning
Klänning
Tweedklänning
Väska
Blus
Väst
Slacks
Väska
Satinkjol
Kofta
Kofta
tröja
Väska
Linne
Väska
Klänning
Body
Stickad klänning
Topp
Kavaj
Väska
Kofta
Kofta
Kofta
Slipover
T-shirt
Klänning
Kofta
Pullover
Väska
Kjol
Tweedkavaj
Kappa
Kofta
Väska
Kavaj
Väska
Väska
Linne
Kjol
Kofta
Klänning
Gucciskärp
Kavaj
Kappa
Kofta
Cardigan
tröja
T-shirt
Kofta
T-shirt
Kjol
Skjorta
Väska
Kavaj
Kofta
Slipover vit
Kavaj
Blus
Knytblus
Klänning
Linne
Väska

Gravid vecka 6-10 uppdatering

Hej fina. Här kommer ett riktigt långt och innehållsrikt inlägg om mina graviditetsveckor från vecka 6-10. Även under denna tid har jag generellt sett mått väldigt bra. Under dessa veckor har vi även varit på vårt inledande samtal med barnmorskan och berättat för mina föräldrar om graviditeten. Nedan en summering vecka för vecka. Läs alla inlägg om graviditeten under kategorin Graviditet.

Vecka 6

Mina dagboksanteckningar från vecka 6

Den här veckan har jag känt mig yr för första gången under graviditeten. Jag var ensam hemma en kväll och skulle göra mat och fick sätta mig ner för att yrseln var så påtaglig. Jag var inte orolig utan såg det faktiskt lite som något positivt att känna något tecken på att det är något som är annorlunda med min kropp. Den här veckan kunde jag också känna att jag var känsligare för lukt och känslan att jag inte kunde äta viss typ av mat blev starkare. Carls kompis Mathias var på besök och även den här gången lyckades jag beställa alkoholfri dryck utan att han märkte (vad jag vet). Tipsar om att restaurangen Haqvin i Malmö har väldigt goda alkoholfria drinkar! Orkade även ta mig till gymmet denna vecka, har framför allt cyklat och powerwalkat. Bilder från vecka 6 nedan.

Noteringar från appen i vecka 6

Från vecka 6 börjar den viktigaste tiden för embryots tillväxt. Nu bildas alla organ och cellerna börjar dela upp sig beroende på vilket organ de ska bilda. Denna tid är väldigt känslig för fosterskadande ämnen så viktigt att tänka på att äta rätt m.m. Nu bildas även grunden till hjärnan, nervsystemet och könsorganen. I början av veckan är bebisen stort som en granatäpplekärna, i slutet som ett blåbär enligt appen.

 

Vecka 7

Mina dagboksanteckningar från vecka 7

Eftersom jag har hypotyreos har jag börjat ta prover oftare. Den här veckan besökte jag min läkare för att titta på de senaste provsvaren/värdena. Detta var första gången vi sågs efter att jag plussade så det var under det här mötet som jag berättade för honom. Jag blev så glad att han verkade ta det på så stort allvar och ville göra upp en bra plan framåt för min graviditet, att jag skulle ta prover oftare och fler sorters prover för att mäta fler värden som B12, järn m.m. Denna gång låg mitt TSH på 0,01 och T4 på 21. TSH är väldigt lågt så vi sänker min Levaxindos något.

Denna vecka kunde jag känna svagt illamående vissa morgnar men inte så jag kände behov av att kräkas utan det gick över snabbt. Jag köpte min drömklänning från Bubbleroom och lämnade in den till skräddaren som skulle sy in och korta den. Planen var att vi skulle till Italien med jobbet i början av december. Nu sköts det upp till våren 2022 och då lär jag garanterat inte få på mig klänningen haha. Jag hade en del pizzacravings och Carl hade köpt ett glutenfritt mjöl som det blev jättegoda pizzor av.

Noteringar från appen i vecka 7

Från vecka 7 slår embryots hjärta 150 slag per minut och är 1 cm långt. Denna vecka börjar ben och armar bildas och även mun och käke börjar ta form. Anlag för tio tänder finns i båda käkarna. Navelsträngen kallas nu häftstjälken som än så länge är väldigt kort men under graviditetens gång kommer navelsträngen bli lång och elastisk. Dess uppgift är att transportera det syresatta blodet till fostret via moderkakan och avlägsna det syrefattiga blodet. Det är så fostret får i sig syre. Bilder från vecka 7 nedan.


 

Vecka 8

Mina dagboksanteckningar från vecka 8

Den här veckan hade jag väldigt konstiga matvanor. Eller så här, jag kunde vara galet sugen på en viss maträtt ena dagen. Carl var supersnäll och lagade det till oss. Dagen efter när det fanns rester kvar ville jag inte alls ha och mådde illa av bara tanken (och framför allt lukten) av rätten. Stackars Carl hade det verkligen inte lätt. Ett exempel var när jag blev så sugen på ugnstekt falukorv med potatismos. Dagens efter räckte det att jag öppnade kylskåpet och kände lukten av potatismos för att jag skulle få kväljningar. Samma gällde bakad potatis. Sjukt sugen en dag, vägrade äta dagen efter. Däremot hade jag ett stort godissug den här veckan. Väldigt passande att vi på jobbet börjat med stora skålar godis som en juluppladdning. Åt hur mycket som helst haha. Jag och Carl bakade även lussebullar och köpte kakor och godis till adventsfirande här hemma också. Mycket sött helt enkelt!

Denna vecka har jag även noterat att jag drömde mardröm om att jag fick missfall. Den var så himla verklig och såklart läskig. Denna vecka köpte jag även första bebisplagget, second hand. Jag vet att man inte ska köpa så mycket första veckorna innan man vet säkert att allt går bra med barnet men ibland tycker jag att man kan få ta ut glädje i förskott. Och allt har ju hittills gått jättebra i alla fall.

Noteringar från appen i vecka 8

20% av graviditeten har passerat denna vecka, så häftigt! Nu börjar embryot anta mänskliga former och stora organ som njurar och lungor anläggs. Embryots hjärta pumpar runt blod i de blodkärl som utvecklats och armar och ben fortsätter att växa. Ögon, näsa och mun utvecklas och embryot är ca 13 mm mellan huvud och stjärt.Vecka 9

Mina dagboksanteckningar från vecka 9

Denna vecka känner jag mig väldigt trött och sover gärna 10-15 timmar om dagen när jag har möjlighet. Det vill säga på helgerna, men när jag jobbade hemma sov jag även på lunchen och direkt efter jobbet ofta. Denna vecka kommer mina föräldrar och besöker oss i Malmö och vi berättar för dem att vi väntar barn. De blev såklart jätteglada!:) Tidigt att berätta fortfarande men det hade varit svårt att inte göra det när de ändå var här på besök. Vi var ute på restaurang och jag beställde mitt första alkoholfria dryckespaket på restaurang Lyran. Tycker generellt att det är svårt att hitta god alkoholfri måltidsdryck men Lyran lyckades verkligen ordna en god mix av drycker som passade till rätterna vi åt.

Noteringar från appen i vecka 9

Nu tar moderkakan över produktionen av östrogen och progesteron. Embryot börjar se ut som ett litet barn och kan göra enklare rörelser. Armar har fått armbågar, fötter har fått tår och små fingrar med simhus växer ut på händerna. Ögon sitter fortfarande på sidan och ögonlock håller på att utvecklas. Anlag till tänder börjar bildas, munnen börjar bli färdigställd med gom och tunga. Könsorgan utvecklas men man kan ännu inte se fostrets kön. Embryot är 19 mm från huvud till stjärt. 

Vecka 10

Mina dagboksanteckningar från vecka 10

Denna vecka hade jag ytterligare en dröm om missfall. Jag ser drömmarna som ett tecken på att jag verkligen förstått att min kropp bär på det som ska bli ett barn och börjar känna anknytning. Denna vecka hade vi första mötet med vår barnmorska Susanne. Det kändes så himla spännande! Bara att kliva in på barnmorskemottagningen kändes stort och liksom på riktigt. Carl var också med och vi tyckte båda att det var spännande. Under detta besök fick vi (mest jag) besvara olika frågor om hälsa, om jag var förstföderska, vad vi jobbar med med mera. Vi trodde båda att detta var själva inskrivningen men det var det inte tydligen utan bara ett inledande samtal typ. Kändes ändå stort att liksom ha kommit dit och vara inne i systemet eller vad man säger. Vi fick ett jättebra intryck av barnmorskan, viktigt såklart.

Denna vecka trodde jag att jag skulle behöva berätta för min chef och kollegor om graviditeten då det pratats om både AW och vinlunch. Men inget av det blev av, det ”bara” en vanlig lunch med vatten. Personer som känner mig vet ju att jag aldrig tackar nej till bubbel så de hade nog anat/förstått. Jag var även iväg på pedikyr med Anna. Kändes väldigt lyxigt att bli omhändertagen, särskilt nu när jag är gravid av någon anledning. En annan udda grej var att jag denna vecka hade ett samarbete med ett underklädesföretag, Understatement Underwear, där jag skulle visa mig i deras underkläder på min Instagram. Trots lite svullen mage kände jag mig ändå fin i min graviditet men hade kanske inte räknat med den typen av samarbeten som gravid.

Noteringar från appen i vecka 10

Fostret är nu 27 mm från huvud till stjärt. Kroppen börjar ta form och ”svansen” försvinner snart. De inre könsorganen är på plats även om det utåt inte syns vilket kön fostret har. Tår och fingrar börjar växa ut, huvudet har fått en nacke, ansiktet tar form med ögon, ögonlock, näsa och mun. Denna vecka blir embryots hjärta färdigutvecklat. Alla de stora organsystemen har anlagts!
Följ:
Dela

Kommentera


Looking for Something?