Annons: Shoppa min stil

Klänning
Kavaj
Cardigan
Kavaj
Klänning
Kofta
Väska
T-shirt
T-shirt
Kavaj
Kofta
Skjorta
Kavaj
Knytblus
Klänning
Klänning
Blå klänning
Klänning
Plisserad kjol
Blus
Svarta jeans
Skjorta
Slipover
Slacks
Klänning
Skjorta
Stövel
Kofta
Boots
Pullover
Klänning
Väska
Vit blus
Klänning
Väska
Linne
Väska
Kofta
Kavaj
Kjol
Kavaj
Väska
Klänning
Kappa
Väska
Klänning
Kavaj
Kavaj
Tröja
Byxor
Klänning
Blus
Kappa
Blus
Väska
Byxor
Kavaj
Pullover
Kofta
Slipover
T-shirt
Pullover
Blus
Knytblus
Jeans
T-shirt
Topp
Kjol
Bag
Byxor
Kavaj
Sandaler
Kjol
Väska
Kjol
Klänning
Tröja
Plisserad kjol
Cape
Manolo Blahnik
T-shirt
Kofta
Body
Slipover
Knytblus
Väska
T-shirt
Kappa
Linne med spets
Skjorta
Väska
Kavaj
Slipover vit
Väska
Stickad klänning
Klännning
Kappa
Grön klänning
Kofta
Slingbacks
Klänning
Kofta
Skjortklänning
Kofta
Gucciskärp
Satinkjol
Kappa
Klänning
Klänning
Klänning
Skjorta
Kavaj
Skjorta
Klänning
Väska
Kofta
Kappa
Klänning
Linne
Grå kavaj
Klänning
Cardigan
Klännning
Kjol
Väska
Rosa kostymbyxor
Skjorta
Kofta
Kavaj
Kofta
Klänning
Klänning
T-shirt
Kjol
Ankelboots
Klänning
Skinnkjol
Basker
Väska
Halsduk
Kavaj
Kjol
Kofta
T-shirt
Kofta
Kavaj
Kjol
Pälsjacka
Väska
Stickad klänning
Kostymbyxa
Skjorta
Väska
Kofta
T-shirt
Kavaj
Klänning
Slipover
Väska
T-shirt
Kappa
Tröja
Pullover
Cape
Väst
Väska
Skjorta
Linne
Blå knytblus
Sneakers
Kjol
Satinkjol

Första tiden som gravid – vecka 1-5

Hej fina ni. Nu tänkte jag försöka ge mig på en liten summering av första tiden som gravid, tiden före jag gick ut med min graviditet offentligt. Jag börjar med vecka 1-5 då det ändå är en hel del att berätta :). Nästa inlägg blir 6-10, sedan 10-15. Sen kan jag börja med mer realtidsupdates :).

Jag fyller ju 34 år i juli och har ju som ni vet även hypotyreos så jag var lite rädd att jag skulle ha svårt att bli gravid och att det kunde ta tid. Man hade ju inte riktigt försökt innan. Men det tog oss fyra månader från att vi började försöka vilket jag ändå får säga är rätt snabbt med tanke på alla omständigheter.

I stort har jag mått jättebra genom hela graviditeten, helt utan illamående. Under den första trimestern var jag tröttare än vanligt och sov middag på helgerna och låg i soffan efter jobbet i stort sett varje jag. Jag har skrivit lite noteringar i en app under min tid som gravid och jag tänkte försöka summera veckorna nedan :).

 

Vecka 1-5

Den 3 november tog jag ett graviditetstest som visade positivt. Jag tog det på morgonen innan jobbet och Carl var också vaken så vi kunde titta på stickan tillsammans. Vi blev glada och även lite tagna när vi såg att det var positivt. Då hade jag redan haft några negativa test under tre månader innan så hade ju även hunnit börja noja över om jag kanske inte kan bli gravid. Men så kom detta positiva besked. Vilken lycka :).

Det stod då att jag varit gravid 2-3 veckor men det justeras ju sedan efter senaste mensen så här hade jag egentligen precis gått in i vecka 5. Faktiskt så kände jag på mig att jag var gravid den här gången. Min mens var två dagar sen, inte jättemycket, men det kändes liksom som att den inte ens var på väg. De första jag berättade om min graviditet för var Anna och Mina, kände att jag behövde ha några tjejkompisar att prata om det med från start.

Dagen efter jag fått reda på att jag är gravid var jag på ett butiksevent i Lund och det blev första gången jag fick tacka nej till alkohol, det serverades bubbel. På helgen kom Carls syster Anna på besök och här var det ju också lite svårt att inte säga som det var. Men det var ju fortfarande så himla tidigt. Jag hittade på att jag och Anna hade en hälsoutmaning där vi inte drack alkohol så jag körde på alkoholfria drinkar när vi var ute på restaurang. När vi var på Marie Antoinette blev vi bjuda på en ny Champagne som de fått in till restaurangen så även då var jag ju tvungen att skippa dricka det. Desto mer blev det till Carl 🙂

 

Mina dagboksanteckningar från vecka 5:

Ömma bröst, pyttelite illamående (inbillning?), lite mensvärk-känsla i magen. Har börjat med folsyra-tillskott. Testat koffeinfritt kaffe som smakar okej, kissar ofta, mer trött än vanligt, törstig. Ringde barnmorskemottagningen och bokade tid för möte. Svullen mage (och lite gasig), träning känns okej.

 

Noteringar från gravidappen vecka 5:

Embryot du bär på är två veckor gammalt och ca 1 mm långt. Det är under den här tiden som grunden till det blivande fostret läggs. Så småningom kommer moderkakan att ta över näringstillförseln för fostret men än så länge får embryot näring från gulesäcken. Alla gravida rekommenderas att äta folsyratillskott fram till 12 graviditetsveckan.

 

Tack för att ni läste om mina allra första veckor som gravid 🙂 Fortsättning följer! Ni kommer att hitta alla graviditetsrelaterade inlägg i den kategorin Graviditet.

 

Första tiden som gravid – bilder från vecka 1-5Följ:
Dela

Kommentera


Looking for Something?