Annons: Shoppa min stil

Kavaj
Väska
Grå kavaj
Kavaj
Väska
T-shirt
Knytblus
Kjol
Pullover
Cape
Vit blus
Väska
Tröja
Bag
Stickad klänning
Skjorta
Skjorta
Halsduk
Klänning
Kappa
Kofta
Skjorta
Kappa
Kjol
Klännning
Skjorta
Väska
Manolo Blahnik
Väska
Slipover
Kofta
Kavaj
Väska
Klänning
Väska
Boots
Kappa
Kofta
Kofta
T-shirt
T-shirt
Klänning
Kavaj
T-shirt
Satinkjol
Kavaj
Cardigan
Stövel
Klänning
T-shirt
Klänning
Sandaler
Klänning
Kofta
Linne
Byxor
Linne med spets
Kappa
Tröja
Kavaj
Basker
Klänning
Kofta
Linne
Kofta
Knytblus
Kjol
Knytblus
Klänning
Sneakers
Väska
Ankelboots
Väska
Grön klänning
Pälsjacka
Kofta
Blå klänning
Kavaj
Byxor
T-shirt
Tröja
Kofta
Klänning
Väska
Kjol
Väska
Skjorta
Kavaj
T-shirt
Jeans
Klänning
Kavaj
Klänning
Klännning
Klänning
Cardigan
Kavaj
Klänning
Kappa
Kjol
Skjorta
Skjorta
Kofta
Väska
Kofta
Skjortklänning
Kofta
Kofta
Blus
Väska
Kjol
Kavaj
Plisserad kjol
Plisserad kjol
Rosa kostymbyxor
Kavaj
Kofta
Väst
Kjol
Blus
T-shirt
Byxor
Satinkjol
Väska
Svarta jeans
Klänning
Pullover
Kappa
Kavaj
Jeansjacka
Linne
Väska
Klänning
Skjorta
Väska
Klänning
Klänning
T-shirt
Pullover
Byxor
Skinnkjol
Slacks
Pullover
Kostymbyxa
Kavaj
Väska
Väska
Kofta
Kjol
T-shirt
Blus
Slingbacks
Kavaj
Klänning
36   228
41   305
55   368
21   205
54   330

I år vill jag se mindre filter i Instagramflödet

God morgon fina ni. Hoppas ni mår bra. Något jag insett är hur många på Instagram som använder filter på bilderna de lägger upp i flödet. Jag följer många konton inom lifestyle, mode och skönhet och under 2020 kände jag att filter liksom tog över. Om jag ska vara ärlig är det många jag följer som jag inte har någon aning om hur de ser ut på riktigt och jag hade nog inte känt igen dem om jag såg dem på stan. Detta på grund av de använder filter som gör dem helt släta i ansiktet, inga rynkor eller mörka ringar under ögonen, har kritvita tänder och ögonvitor, har världens getingmidja samtidigt som världens booty, har inte en enda finne/plita i ansiktet, är lång och har perfekt smink.

Allt detta kan man få genom olika appar, och resultatet ser faktiskt rätt verkligt ut och det är här jag tycker det blir problem. De som använder filter utan att tydligt berätta för sina följare att de just har använt filter för att se ut som de gör på bilderna. Som influencer tycker jag man har ett ansvar och jag tycker inte man ska bidra till osunda ideal. Jag menar, många mår redan dåligt för att “idealet” idag blir mer och mer orealistiskt.

På Instagram kan alla se ut som 20-åriga foto- och catwalkmodeller, även jag som är 32 år och knappt 1.60 lång. De som använder dessa appar mår själva kanske dåligt och känner att de behöver leva upp till dessa konstiga ideal som vi skapat. De kanske har komplex för sina gula tänder, putande mage, korta ben, acne med mera. Det är synd! Men fortsätter vi publicera dessa superfiltrerade bilder gör vi allt bara värre. Idealet blir mer och mer orealistiskt och omöjligt att leva upp till vilket gör att fler mår dåligt över sina naturliga utseenden.

Värst tycker jag det är när influencers använder dessa filter utan att på något sätt kommunicera detta till sina följare. Influencers min ålder och äldre som till exempel inte har endaste rynka i ansiktet utan är mer slät än en 20-åring och försöker få sina följare att tro att det är så hen ser ut.

Okej, det kan vara kul att testa rådjursfiltret (ett filter som gör att man ser ut som ett rådjur i ansiktet typ) men då är det ju väldigt tydligt att det är just ett filter. Använder man filter ska man åtminstone kommunicera detta tydligt så följarna förstår att det inte är en naturlig bild utan en som är retuscherad.

Men i år vill jag se mindre filter i Instagramflödet.

Jag laddade ner en sådan där retuscheringsapp för att testa hur enkelt det är att “fixa till sig”. Jag gjorde mig själv längre, gav mig en smalare midja. Sedan testade jag även att släta ut min hy i ansiktet, göra tänder och ögonvitor vitare, göra ögonen större och sminka mig genom appens sminkverktyg. Nedan ser ni skillnaderna. Tro inte på allt ni ser på Instagram :).

Bild 1: Naturlig utan retuschering i appen

 


Bild 2: med diverse filter och retuschering i app


Bild 3: Jag i min naturliga kroppsform


Bild 4: Jag där jag genom en app gjort mig själv längre och smalare

Följ:
Dela

Kommentera


Söker du efter något?