Annons: Shoppa min stil

Kofta
Väska
Klänning
Kavaj
Kjol
Väska
Topp
Kofta
Kjol
Body
Sandaler
Klänning
Kofta
Kappa
Linne med spets
Bag
Kavaj
Kjol
Skjorta
Kjol
Klänning
Kjol
Ankelboots
Kofta
Slacks
Väska
Stickad klänning
Knytblus
Manolo Blahnik
Linne
Kavaj
Klänning
Pullover
T-shirt
Kjol
Klänning
T-shirt
Slipover
Väst
Kofta
Klänning
Knytblus
Byxor
Klänning
Knytblus
Kofta
Klänning
Kofta
Kappa
Kofta
Skjorta
Kappa
Kofta
Skjorta
Blus
Väska
Kappa
Väska
Slipover
Väska
Kappa
Kofta
Kofta
Slipover vit
Kostymbyxa
Cape
Kavaj
Blus
Kappa
Väska
Byxor
Klänning
Satinkjol
Topp
Klännning
Klänning
Tröja
Satinkjol
Skjorta
Kavaj
Kjol
Klänning
Kavaj
Kavaj
Kavaj
Kofta
Klänning
Slingbacks
Blus
Blå knytblus
Tröja
Byxor
Klänning
Kavaj
Kappa
T-shirt
Boots
Kavaj
Blå klänning
Skjorta
Tweedkavaj
T-shirt
Väska
Slipover
Jacka
Knytblus
T-shirt
Kofta
Cardigan
Slipover
Kavaj
Stövel
Klänning
Knytblus
Pullover
Pälsjacka
Kofta
Kofta
tröja
Plisserad kjol
Blus
T-shirt
Blus
Kavaj
Skinnkjol
Byxor
Klänning
Kjol
Basker
Kavaj
Väska
Väska
klänning
Kofta
Skjorta
Jeans
Klänning
Plisserad kjol
Linne
Linne
Väska
Tröja
Väska
Sneakers
Väska
Kjol
Skjorta
Klänning
T-shirt
Skjorta
Kjol
Trench coat
Klänning
Grön klänning
Linne
Stickad klänning
Väska
T-shirt
Klännning
Cape
Rosa kostymbyxor
Tweedklänning
Kavaj
Klänning
Pullover
T-shirt
Klänning
Gucciskärp
Tröja
Väska
Kjol
Kjol
Halsduk
Klänning
Linne
Kavaj
Cardigan
Skjorta
Väska
Kappa
T-shirt
Kavaj
Väska
Väska
Klänning
Skjortklänning
Kavaj
Tröja
Pullover
Vit blus
Grå kavaj
tröja
Svarta jeans
Klänning

I år vill jag se mindre filter i Instagramflödet

God morgon fina ni. Hoppas ni mår bra. Något jag insett är hur många på Instagram som använder filter på bilderna de lägger upp i flödet. Jag följer många konton inom lifestyle, mode och skönhet och under 2020 kände jag att filter liksom tog över. Om jag ska vara ärlig är det många jag följer som jag inte har någon aning om hur de ser ut på riktigt och jag hade nog inte känt igen dem om jag såg dem på stan. Detta på grund av de använder filter som gör dem helt släta i ansiktet, inga rynkor eller mörka ringar under ögonen, har kritvita tänder och ögonvitor, har världens getingmidja samtidigt som världens booty, har inte en enda finne/plita i ansiktet, är lång och har perfekt smink.

Allt detta kan man få genom olika appar, och resultatet ser faktiskt rätt verkligt ut och det är här jag tycker det blir problem. De som använder filter utan att tydligt berätta för sina följare att de just har använt filter för att se ut som de gör på bilderna. Som influencer tycker jag man har ett ansvar och jag tycker inte man ska bidra till osunda ideal. Jag menar, många mår redan dåligt för att ”idealet” idag blir mer och mer orealistiskt.

På Instagram kan alla se ut som 20-åriga foto- och catwalkmodeller, även jag som är 32 år och knappt 1.60 lång. De som använder dessa appar mår själva kanske dåligt och känner att de behöver leva upp till dessa konstiga ideal som vi skapat. De kanske har komplex för sina gula tänder, putande mage, korta ben, acne med mera. Det är synd! Men fortsätter vi publicera dessa superfiltrerade bilder gör vi allt bara värre. Idealet blir mer och mer orealistiskt och omöjligt att leva upp till vilket gör att fler mår dåligt över sina naturliga utseenden.

Värst tycker jag det är när influencers använder dessa filter utan att på något sätt kommunicera detta till sina följare. Influencers min ålder och äldre som till exempel inte har endaste rynka i ansiktet utan är mer slät än en 20-åring och försöker få sina följare att tro att det är så hen ser ut.

Okej, det kan vara kul att testa rådjursfiltret (ett filter som gör att man ser ut som ett rådjur i ansiktet typ) men då är det ju väldigt tydligt att det är just ett filter. Använder man filter ska man åtminstone kommunicera detta tydligt så följarna förstår att det inte är en naturlig bild utan en som är retuscherad.

Men i år vill jag se mindre filter i Instagramflödet.

Jag laddade ner en sådan där retuscheringsapp för att testa hur enkelt det är att ”fixa till sig”. Jag gjorde mig själv längre, gav mig en smalare midja. Sedan testade jag även att släta ut min hy i ansiktet, göra tänder och ögonvitor vitare, göra ögonen större och sminka mig genom appens sminkverktyg. Nedan ser ni skillnaderna. Tro inte på allt ni ser på Instagram :).

Bild 1: Naturlig utan retuschering i appen

 


Bild 2: med diverse filter och retuschering i app


Bild 3: Jag i min naturliga kroppsform


Bild 4: Jag där jag genom en app gjort mig själv längre och smalare

Följ:
Dela

Kommentera


Looking for Something?