Annons: Shoppa min stil

T-shirt
Knytblus
Blus
Klänning
Kappa
klänning
Knytblus
Klänning
Kavaj
Kavaj
Väska
Väska
Sneakers
Slacks
T-shirt
Kjol
Kofta
Jacka
Kjol
Kjol
Pullover
Skjorta
Kofta
Kofta
Väska
Satinkjol
Pullover
Klänning
Tröja
Kofta
Knytblus
Kavaj
Väska
Väska
Kavaj
Stickad klänning
Klänning
Halsduk
Klänning
Väska
Kjol
Väska
Slipover
Klännning
Klänning
Linne
Blå klänning
Kostymbyxa
Klänning
Kavaj
Grön klänning
Klänning
Kavaj
Kjol
Sandaler
Blus
Slingbacks
T-shirt
Kofta
Cape
T-shirt
Byxor
Pullover
Tröja
Linne
T-shirt
Klännning
Kappa
Väska
Klänning
Kappa
Kofta
T-shirt
Plisserad kjol
Boots
Byxor
Kofta
Kavaj
Blus
Kappa
Knytblus
Linne
Cape
Kjol
Skjorta
Slipover
Kjol
Basker
Väst
Vit blus
Topp
Kjol
Kjol
tröja
Klänning
Kofta
T-shirt
Cardigan
T-shirt
Plisserad kjol
Pälsjacka
Byxor
Kofta
Kavaj
Jeans
Manolo Blahnik
Kavaj
Cardigan
Väska
Gucciskärp
Linne med spets
Väska
Väska
Väska
Kjol
Kofta
Kofta
Linne
Blus
Stickad klänning
Klänning
Kofta
Tröja
Kofta
Väska
Kavaj
Tweedklänning
Kavaj
Byxor
Klänning
Kjol
T-shirt
Slipover vit
Kavaj
Klänning
Skjorta
Kavaj
Kavaj
Klänning
Slipover
Kofta
Svarta jeans
Skjorta
Body
Kavaj
Kjol
Kavaj
tröja
Pullover
Skjorta
Klänning
Topp
Kappa
Tröja
Kofta
Kappa
Kofta
Skjorta
Skjorta
Skjorta
Skinnkjol
Klänning
Rosa kostymbyxor
Väska
Väska
Bag
Klänning
Tröja
Slipover
Satinkjol
Kavaj
Klänning
Knytblus
Blå knytblus
Skjorta
Ankelboots
Linne
Väska
Klänning
Grå kavaj
Trench coat
Klänning
Väska
Kappa
Väska
Skjortklänning
T-shirt
Tweedkavaj
Blus
Klänning
Stövel
Klänning
Kappa
Klänning

I år vill jag se mindre filter i Instagramflödet

God morgon fina ni. Hoppas ni mår bra. Något jag insett är hur många på Instagram som använder filter på bilderna de lägger upp i flödet. Jag följer många konton inom lifestyle, mode och skönhet och under 2020 kände jag att filter liksom tog över. Om jag ska vara ärlig är det många jag följer som jag inte har någon aning om hur de ser ut på riktigt och jag hade nog inte känt igen dem om jag såg dem på stan. Detta på grund av de använder filter som gör dem helt släta i ansiktet, inga rynkor eller mörka ringar under ögonen, har kritvita tänder och ögonvitor, har världens getingmidja samtidigt som världens booty, har inte en enda finne/plita i ansiktet, är lång och har perfekt smink.

Allt detta kan man få genom olika appar, och resultatet ser faktiskt rätt verkligt ut och det är här jag tycker det blir problem. De som använder filter utan att tydligt berätta för sina följare att de just har använt filter för att se ut som de gör på bilderna. Som influencer tycker jag man har ett ansvar och jag tycker inte man ska bidra till osunda ideal. Jag menar, många mår redan dåligt för att ”idealet” idag blir mer och mer orealistiskt.

På Instagram kan alla se ut som 20-åriga foto- och catwalkmodeller, även jag som är 32 år och knappt 1.60 lång. De som använder dessa appar mår själva kanske dåligt och känner att de behöver leva upp till dessa konstiga ideal som vi skapat. De kanske har komplex för sina gula tänder, putande mage, korta ben, acne med mera. Det är synd! Men fortsätter vi publicera dessa superfiltrerade bilder gör vi allt bara värre. Idealet blir mer och mer orealistiskt och omöjligt att leva upp till vilket gör att fler mår dåligt över sina naturliga utseenden.

Värst tycker jag det är när influencers använder dessa filter utan att på något sätt kommunicera detta till sina följare. Influencers min ålder och äldre som till exempel inte har endaste rynka i ansiktet utan är mer slät än en 20-åring och försöker få sina följare att tro att det är så hen ser ut.

Okej, det kan vara kul att testa rådjursfiltret (ett filter som gör att man ser ut som ett rådjur i ansiktet typ) men då är det ju väldigt tydligt att det är just ett filter. Använder man filter ska man åtminstone kommunicera detta tydligt så följarna förstår att det inte är en naturlig bild utan en som är retuscherad.

Men i år vill jag se mindre filter i Instagramflödet.

Jag laddade ner en sådan där retuscheringsapp för att testa hur enkelt det är att ”fixa till sig”. Jag gjorde mig själv längre, gav mig en smalare midja. Sedan testade jag även att släta ut min hy i ansiktet, göra tänder och ögonvitor vitare, göra ögonen större och sminka mig genom appens sminkverktyg. Nedan ser ni skillnaderna. Tro inte på allt ni ser på Instagram :).

Bild 1: Naturlig utan retuschering i appen

 


Bild 2: med diverse filter och retuschering i app


Bild 3: Jag i min naturliga kroppsform


Bild 4: Jag där jag genom en app gjort mig själv längre och smalare

Följ:
Dela

Lämna ett svar


Looking for Something?