Annons: Shoppa min stil

Tröja
Kofta
Kostymbyxa
Klänning
Slingbacks
Cape
Kappa
Väska
T-shirt
Kavaj
Cardigan
Kappa
Kappa
Kappa
Väska
Basker
T-shirt
Slipover vit
Kavaj
Skjorta
Klännning
Väska
Grå kavaj
Kappa
Blus
Ankelboots
Klänning
Väst
Kjol
Kavaj
Byxor
Stickad klänning
Kappa
T-shirt
Klänning
Väska
Klännning
Pullover
Kjol
Skjorta
Klänning
Kavaj
Vit blus
Kofta
Tröja
Knytblus
T-shirt
Stövel
Linne
Kjol
Plisserad kjol
Knytblus
Pullover
Väska
Pullover
Kofta
Linne
Klänning
Body
Klänning
Kjol
Topp
Boots
Kjol
Gucciskärp
Kavaj
Slipover
Kavaj
Klänning
Knytblus
Klänning
Klänning
Kofta
Kavaj
Slipover
Blå klänning
Slipover
Byxor
Satinkjol
Väska
Skjorta
Skjorta
Kofta
Klänning
Kofta
Klänning
Kappa
Skjorta
Väska
Kofta
Klänning
Blus
Linne
Kavaj
Kofta
Klänning
Plisserad kjol
Kjol
Skjorta
Kofta
Kofta
Skjortklänning
Cardigan
Klänning
Klänning
Cape
T-shirt
Byxor
Stickad klänning
T-shirt
Kjol
Kavaj
T-shirt
Slacks
Klänning
Kavaj
Kofta
Grön klänning
Klänning
Bag
Pälsjacka
Linne med spets
Kofta
Klänning
Väska
Kavaj
Slipover
Kofta
Väska
Kavaj
Manolo Blahnik
Skinnkjol
T-shirt
Klänning
Sneakers
Kavaj
Blå knytblus
Rosa kostymbyxor
Halsduk
Jeans
Väska
Kavaj
Tröja
Satinkjol
Väska
Väska
Skjorta
Klänning
Blus
Kjol
Kavaj
Väska
Väska
Väska
Sandaler
Skjorta
Väska
Svarta jeans
Skjorta
Klänning
Väska
Klänning
Väska
Kavaj
Klänning
T-shirt
Pullover
Kofta
Kofta
Blus
T-shirt
Kjol

I år vill jag se mindre filter i Instagramflödet

God morgon fina ni. Hoppas ni mår bra. Något jag insett är hur många på Instagram som använder filter på bilderna de lägger upp i flödet. Jag följer många konton inom lifestyle, mode och skönhet och under 2020 kände jag att filter liksom tog över. Om jag ska vara ärlig är det många jag följer som jag inte har någon aning om hur de ser ut på riktigt och jag hade nog inte känt igen dem om jag såg dem på stan. Detta på grund av de använder filter som gör dem helt släta i ansiktet, inga rynkor eller mörka ringar under ögonen, har kritvita tänder och ögonvitor, har världens getingmidja samtidigt som världens booty, har inte en enda finne/plita i ansiktet, är lång och har perfekt smink.

Allt detta kan man få genom olika appar, och resultatet ser faktiskt rätt verkligt ut och det är här jag tycker det blir problem. De som använder filter utan att tydligt berätta för sina följare att de just har använt filter för att se ut som de gör på bilderna. Som influencer tycker jag man har ett ansvar och jag tycker inte man ska bidra till osunda ideal. Jag menar, många mår redan dåligt för att ”idealet” idag blir mer och mer orealistiskt.

På Instagram kan alla se ut som 20-åriga foto- och catwalkmodeller, även jag som är 32 år och knappt 1.60 lång. De som använder dessa appar mår själva kanske dåligt och känner att de behöver leva upp till dessa konstiga ideal som vi skapat. De kanske har komplex för sina gula tänder, putande mage, korta ben, acne med mera. Det är synd! Men fortsätter vi publicera dessa superfiltrerade bilder gör vi allt bara värre. Idealet blir mer och mer orealistiskt och omöjligt att leva upp till vilket gör att fler mår dåligt över sina naturliga utseenden.

Värst tycker jag det är när influencers använder dessa filter utan att på något sätt kommunicera detta till sina följare. Influencers min ålder och äldre som till exempel inte har endaste rynka i ansiktet utan är mer slät än en 20-åring och försöker få sina följare att tro att det är så hen ser ut.

Okej, det kan vara kul att testa rådjursfiltret (ett filter som gör att man ser ut som ett rådjur i ansiktet typ) men då är det ju väldigt tydligt att det är just ett filter. Använder man filter ska man åtminstone kommunicera detta tydligt så följarna förstår att det inte är en naturlig bild utan en som är retuscherad.

Men i år vill jag se mindre filter i Instagramflödet.

Jag laddade ner en sådan där retuscheringsapp för att testa hur enkelt det är att ”fixa till sig”. Jag gjorde mig själv längre, gav mig en smalare midja. Sedan testade jag även att släta ut min hy i ansiktet, göra tänder och ögonvitor vitare, göra ögonen större och sminka mig genom appens sminkverktyg. Nedan ser ni skillnaderna. Tro inte på allt ni ser på Instagram :).

Bild 1: Naturlig utan retuschering i appen

 


Bild 2: med diverse filter och retuschering i app


Bild 3: Jag i min naturliga kroppsform


Bild 4: Jag där jag genom en app gjort mig själv längre och smalare

Följ:
Dela

Kommentera


Looking for Something?