Annons: Shoppa min stil

Väska
Väska
Väska
Ankelboots
Kofta
Kavaj
Väska
Klänning
Kofta
Klännning
Kofta
Blus
Cardigan
Väska
Väst
Klänning
Kavaj
Klänning
Klänning
Cape
Tröja
Skjortklänning
Blus
Kofta
Jeans
Klänning
Klänning
Ganni diadem
Skjorta
Kofta
Väska
Klänning
Byxor
Pullover
Stövel
Tröja
Byxor
Klänning
Linne
Klänning
Skjorta
Kavaj
Klänning
Kjol
Kavaj
Knytblus
Klänning
Kavaj
Moschino väska
Skjorta
Väska
Kofta
Bag
örhängen
Väska
Klänning
Väska
Kavaj
T-shirt
Kånken
Louis Vuitton väska
Pullover
Kappa
Kofta
Pullover
Kavaj
Byxor
Kavaj
Väska
T-shirt
Klänning
Kjol
Kappa
Klänning
Kjol
Kofta
Basker
Klännning
Jacka
Klänning
Pullover
Spegel
Halsduk
Kavaj
T-shirt
Skjorta
Kofta
Pälsjacka
Steamer
Väska
Kappa
Stenströms cardigan
Klänning
Väska
Kappa
Tröja
Stickad klänning
Väska
Kjol
Kappa
Skjorta
Vit blus
Slacks
Väska
Kavaj
Kavaj
Kjol
Kavaj
Slingbacks
Väska
Boots
Skjorta
Rosa kostymbyxor
Jacka
Skjorta
Skjorta
Väska
Väska
Slipover
Knytblus
Väska
Linne
T-shirt
Blus
Klänning
Kofta
Kofta
Klänning
T-shirt
Tory Burch
Kostymbyxa
Skinnkjol
Väska
Kavaj
Linne
Grå kavaj
Knytblus
Kofta
Klänning
Sneakers
Kappa
Kjol
Kofta
Kappa
T-shirt
Kavaj
Klänning
Byxor
Kofta
Kjol
Kavaj
Satinkjol
T-shirt
Klänning
Halsduk
Blus
T-shirt
53   349
68   464
74   525
55   495
44   472

I år vill jag se mindre filter i Instagramflödet

God morgon fina ni. Hoppas ni mår bra. Något jag insett är hur många på Instagram som använder filter på bilderna de lägger upp i flödet. Jag följer många konton inom lifestyle, mode och skönhet och under 2020 kände jag att filter liksom tog över. Om jag ska vara ärlig är det många jag följer som jag inte har någon aning om hur de ser ut på riktigt och jag hade nog inte känt igen dem om jag såg dem på stan. Detta på grund av de använder filter som gör dem helt släta i ansiktet, inga rynkor eller mörka ringar under ögonen, har kritvita tänder och ögonvitor, har världens getingmidja samtidigt som världens booty, har inte en enda finne/plita i ansiktet, är lång och har perfekt smink.

Allt detta kan man få genom olika appar, och resultatet ser faktiskt rätt verkligt ut och det är här jag tycker det blir problem. De som använder filter utan att tydligt berätta för sina följare att de just har använt filter för att se ut som de gör på bilderna. Som influencer tycker jag man har ett ansvar och jag tycker inte man ska bidra till osunda ideal. Jag menar, många mår redan dåligt för att “idealet” idag blir mer och mer orealistiskt.

På Instagram kan alla se ut som 20-åriga foto- och catwalkmodeller, även jag som är 32 år och knappt 1.60 lång. De som använder dessa appar mår själva kanske dåligt och känner att de behöver leva upp till dessa konstiga ideal som vi skapat. De kanske har komplex för sina gula tänder, putande mage, korta ben, acne med mera. Det är synd! Men fortsätter vi publicera dessa superfiltrerade bilder gör vi allt bara värre. Idealet blir mer och mer orealistiskt och omöjligt att leva upp till vilket gör att fler mår dåligt över sina naturliga utseenden.

Värst tycker jag det är när influencers använder dessa filter utan att på något sätt kommunicera detta till sina följare. Influencers min ålder och äldre som till exempel inte har endaste rynka i ansiktet utan är mer slät än en 20-åring och försöker få sina följare att tro att det är så hen ser ut.

Okej, det kan vara kul att testa rådjursfiltret (ett filter som gör att man ser ut som ett rådjur i ansiktet typ) men då är det ju väldigt tydligt att det är just ett filter. Använder man filter ska man åtminstone kommunicera detta tydligt så följarna förstår att det inte är en naturlig bild utan en som är retuscherad.

Men i år vill jag se mindre filter i Instagramflödet.

Jag laddade ner en sådan där retuscheringsapp för att testa hur enkelt det är att “fixa till sig”. Jag gjorde mig själv längre, gav mig en smalare midja. Sedan testade jag även att släta ut min hy i ansiktet, göra tänder och ögonvitor vitare, göra ögonen större och sminka mig genom appens sminkverktyg. Nedan ser ni skillnaderna. Tro inte på allt ni ser på Instagram :).

Bild 1: Naturlig utan retuschering i appen

 


Bild 2: med diverse filter och retuschering i app


Bild 3: Jag i min naturliga kroppsform


Bild 4: Jag där jag genom en app gjort mig själv längre och smalare

Följ:
Dela

Kommentera


Söker du efter något?