Annons: Shoppa min stil

Vit blus
Kofta
Väska
T-shirt
T-shirt
Klänning
Satinkjol
Klänning
T-shirt
Byxor
Klänning
Kofta
Skjortklänning
Väska
Klänning
Kavaj
Tröja
Linne
Plisserad kjol
Byxor
Väska
Kavaj
Kavaj
T-shirt
Blus
Kofta
Väska
Klänning
T-shirt
Kavaj
Väska
Kjol
Kofta
Väska
Väska
Skjorta
Kofta
Skjorta
Kjol
Jeans
Pullover
Ankelboots
Kofta
Kavaj
Pullover
Kappa
Kappa
Knytblus
Kappa
Kavaj
Väska
Jeansjacka
Väska
Klänning
Skjorta
Halsduk
Skinnkjol
Linne
Kavaj
Blus
Kjol
Boots
Slingbacks
Slacks
Plisserad kjol
Kjol
Klänning
Kavaj
Stickad klänning
Kofta
Kjol
T-shirt
Väska
Grön klänning
Kavaj
Sandaler
Skjorta
Cardigan
Slipover
T-shirt
Manolo Blahnik
T-shirt
Klänning
Kofta
Byxor
T-shirt
Kofta
Kofta
Svarta jeans
Tröja
Klänning
Satinkjol
Blus
Klänning
Kavaj
Klänning
Klänning
Sneakers
Basker
Kappa
Pälsjacka
Tröja
Klänning
Kostymbyxa
Skjorta
T-shirt
Bag
Pullover
Väska
Skjorta
Rosa kostymbyxor
Kjol
Byxor
Kofta
Kavaj
Klännning
Skjorta
Kofta
Väska
Väska
Knytblus
Väska
Väst
Kofta
Väska
Stövel
Klänning
Klännning
Klänning
Kappa
Kjol
Knytblus
Pullover
Klänning
Klänning
Kofta
Väska
Grå kavaj
Väska
Väska
Kavaj
Skjorta
Cape
Kappa
Linne
Cardigan
Kjol
Linne med spets
Klänning
Kavaj
Kofta
Kavaj
Kavaj
Blå klänning
77   385
95   534
72   471
79   377
75   329

Att resa ekonomiskt

Har du en dröm om att resa under en längre period, att leva nomadiskt och uppleva så mycket som möjligt under så lång tid som pengarna räcker till?
Det finns många smarta sätt att spara pengar på resan, samtidigt som det finns utgifter man inte ska undvika för att skydda sig mot högre slutkostnader. Här kommer tips om hur du på bästa sätt reser billigt och smart både för backpackern och den digitala nomaden!

Var så flexibel som möjligt

Din dröm var kanske att spendera sex månader i en generös takvåning i Paris, men står valet mellan att endast åka en månad eller stanna långt fler i en mysig liten lya i Nice kanske det senare är mer intressant för budgetresenären som satsar på en lång utlandsvistelse. Genom att vara flexibel när det kommer till resmål, datum och boende kan man spara mycket pengar. Fundera över om du måste åka till just de städerna eller länderna på listan, eller om det finns likvärdiga alternativ som är mer prisvärda. Tänk sedan på om du just måste resa under högsäsong eller om du kan spara på att åka under lågsäsong. Ytterligare en fördel med att se ett populärt resmål under lågsäsong är färre turister och en mer autentisk upplevelse, kortare köer till museum och andra sevärdheter, eller kanske till och med en känsla av att få platsen för sig själv.

Använd smarta redskap och ta dig fram billigt

Undersök hur du kan ta dig fram utöver flyg och gör både miljön och plånboken en tjänst.Fundera över bussrutter, båtlinjer, tåg (som även är ett alternativ på många andra ställen än i Europa!) och spara in mycket pengar genom att välja avgångstider som är mindre attraktiva. Detta är särskilt sant för flygresor, där prisskillnaden mellan att åka mitt på dagen en helg och klockan fem på morgonen en vardag kan vara mycket stor. Finns det kanske flygplatser som ligger lite utanför staden och kräver transfer men dit det går att hitta billigare resor? Har man tid som inte är pengar är även detta ett alternativ. Sen finns även möjligheten att använda sig av en VPN för att hitta billigare flygresor. Detta genom att placera sin IP-adress i ett annat land och på så vis få tillgång till priser från till exempel lokala resebyråer. Detta kan göra att flygbiljetten blir betydligt billigare samtidigt som man, när man ansluter till publika nätverk på hotell och flygplatser, även surfar tryggare med en VPN.

Undersök boendealternativ utanför de vanligaste sajterna

Se över vilka boendealternativ som finns på resmålet eller resmålen, tänk på vad du prioriterar mellan ett boende med hög kvalitet eller ett boende som kan förlänga resan. Sök på sidor utöver de absolut vanligaste och se vad som erbjuds, ibland kan man bli förvånad över hur mycket billigare det kan bli med samma boendestandard om man lyckas hitta rum för uthyrning antingen direkt genom ägaren, som man kan komma i kontakt med genom grupper på sociala medier eller genom mindre sajter inom delningsekonomin.

Upptäck andra sätt att resa

Är du öppen för en helt annorlunda upplevelse kan alternativ som hembyten, hussittning eller hundpassning vara sätt att bo borta under lång tid utan att spendera stora pengar. Då krävs förstås att man kan anpassa sig efter sina värdars tillgänglighet, förväntningar och krav, vilket ger mindre frihet, men det kan också skapa berikande möten och ge en insikt i det verkliga vardagslivet på platsen man besöker.

Jobba för husrum

Lite mer krävande än hussittning men enligt många mycket givande, är den växande trenden att jobba på ekologiska gårdar med till exempel skörd, skötsel av djur, eller allmänt pyssel som uppstår på en gård. Detta ger ett sätt att komma nära naturen, att uppleva något helt annorlunda, att stanna borta så länge husrum erbjuds och man själv orkar med arbetsbördan. Däremot kan det bli svårt att uppleva all den kultur man kanske önskar om man är bunden till en plats på landsbygden långt från närmsta stad, därför är detta främst ett alternativ för den som önskar fly stadens puls och pröva på ett enklare liv.

Undersök betalningsalternativ och gör en budget

Gör en budget och gör ditt bästa för att hålla dig till den! Vad är livsnödvändigt för dig? Är det en riktigt bra lunch medan frukost och middag kan intas hemma? Älskar du kaffe men kan spara in på dyra drinkar? Fundera över hur du vill att dina dagar ska se ut på resande fot, lägg undan tillräckligt för nöje och shopping per vecka och kom ihåg att resterande pengar ska gå till att resa så länge som möjligt. Många glömmer också vilka pengar som finns att spara genom att använda kort och betalningsmetoder anpassade för resande. Undersök vilka avgifter din bank tar för att ta ut pengar utomlands om några och om nödvändigt, flytta reskassan till en bank utan avgifter för dessa uttag. Alternativt, undersök vilka fördelar ditt kreditkort har när det kommer till miles och vilka kostnadsbesparingar det kan leda till vid köp av flygbiljetter.
 
Med dessa tips kommer man långt under lång tid, men vill man stanna borta ännu längre får man undersöka sätt att även tjäna in reskassan under resans gång, till exempel genom att ta emot korttidsgäster i sitt eget hem på hemmaplan. Är man flexibel och har lite is i magen kan man få flera månaders bortavistelse för samma pris som en veckas charterresa under högsäsong!

 

Följ:
Dela

Kommentera


Söker du efter något?