Annons: Shoppa min stil

Kofta
Jeans
Klänning
Kofta
Kjol
Klänning
Kavaj
Kjol
Kavaj
Kavaj
Väska
Skjorta
Kjol
Klännning
Kjol
Kavaj
Kofta
Klänning
Väska
Kjol
Väst
Kofta
Väska
T-shirt
Knytblus
Ankelboots
Kappa
Väska
Grön klänning
Blus
Skjorta
T-shirt
Klänning
Pälsjacka
Slipover vit
T-shirt
Kofta
T-shirt
Cardigan
Kappa
Väska
Klänning
Skinnkjol
Klänning
Kofta
Basker
Kavaj
Klänning
Kjol
Stickad klänning
Klänning
Sandaler
Väska
Kavaj
Manolo Blahnik
Klänning
Kavaj
Kavaj
Klänning
Kavaj
Slacks
Skjortklänning
T-shirt
Byxor
Pullover
Väska
Väska
Klänning
Linne
Topp
Kjol
Linne
Byxor
Väska
Kofta
Skjorta
Slingbacks
Klänning
Tyllkjol
Byxor
Klänning
Kavaj
T-shirt
Slipover
Knytblus
Väska
Sneakers
T-shirt
Pullover
Klänning
Klänning
Knytblus
Kjol
Kofta
Kappa
Väska
Linne med spets
Slipover
Kappa
Kofta
Klännning
Tröja
Skjorta
Väska
Kostymbyxa
Kofta
Väska
Pullover
Stövel
Klänning
Väska
Skjorta
Kavaj
Plisserad kjol
Grå kavaj
Tröja
Kavaj
Klänning
Klänning
Plisserad kjol
Kappa
Gucciskärp
Klänning
Kavaj
Vit blus
Blus
Kofta
Bag
Kjol
Väska
Blå klänning
Satinkjol
Klänning
Cape
Byxor
Klänning
Slipover
Kavaj
Skjorta
T-shirt
Klänning
Boots
Linne
Väska
Kofta
Kappa
Kavaj
Kavaj
Pullover
Kofta
Cardigan
Väska
Kavaj
Body
T-shirt
Tröja
Slipover
Skjorta
Svarta jeans
Kappa
Halsduk
Skjorta
Cape
Väska
Rosa kostymbyxor
Kofta
Blå knytblus
Kofta
Klänning
Blus
Satinkjol
Blus
Skjorta
18   227
47   253
38   271
49   288
46   262

Att resa ekonomiskt

Har du en dröm om att resa under en längre period, att leva nomadiskt och uppleva så mycket som möjligt under så lång tid som pengarna räcker till?
Det finns många smarta sätt att spara pengar på resan, samtidigt som det finns utgifter man inte ska undvika för att skydda sig mot högre slutkostnader. Här kommer tips om hur du på bästa sätt reser billigt och smart både för backpackern och den digitala nomaden!

Var så flexibel som möjligt

Din dröm var kanske att spendera sex månader i en generös takvåning i Paris, men står valet mellan att endast åka en månad eller stanna långt fler i en mysig liten lya i Nice kanske det senare är mer intressant för budgetresenären som satsar på en lång utlandsvistelse. Genom att vara flexibel när det kommer till resmål, datum och boende kan man spara mycket pengar. Fundera över om du måste åka till just de städerna eller länderna på listan, eller om det finns likvärdiga alternativ som är mer prisvärda. Tänk sedan på om du just måste resa under högsäsong eller om du kan spara på att åka under lågsäsong. Ytterligare en fördel med att se ett populärt resmål under lågsäsong är färre turister och en mer autentisk upplevelse, kortare köer till museum och andra sevärdheter, eller kanske till och med en känsla av att få platsen för sig själv.

Använd smarta redskap och ta dig fram billigt

Undersök hur du kan ta dig fram utöver flyg och gör både miljön och plånboken en tjänst.Fundera över bussrutter, båtlinjer, tåg (som även är ett alternativ på många andra ställen än i Europa!) och spara in mycket pengar genom att välja avgångstider som är mindre attraktiva. Detta är särskilt sant för flygresor, där prisskillnaden mellan att åka mitt på dagen en helg och klockan fem på morgonen en vardag kan vara mycket stor. Finns det kanske flygplatser som ligger lite utanför staden och kräver transfer men dit det går att hitta billigare resor? Har man tid som inte är pengar är även detta ett alternativ. Sen finns även möjligheten att använda sig av en VPN för att hitta billigare flygresor. Detta genom att placera sin IP-adress i ett annat land och på så vis få tillgång till priser från till exempel lokala resebyråer. Detta kan göra att flygbiljetten blir betydligt billigare samtidigt som man, när man ansluter till publika nätverk på hotell och flygplatser, även surfar tryggare med en VPN.

Undersök boendealternativ utanför de vanligaste sajterna

Se över vilka boendealternativ som finns på resmålet eller resmålen, tänk på vad du prioriterar mellan ett boende med hög kvalitet eller ett boende som kan förlänga resan. Sök på sidor utöver de absolut vanligaste och se vad som erbjuds, ibland kan man bli förvånad över hur mycket billigare det kan bli med samma boendestandard om man lyckas hitta rum för uthyrning antingen direkt genom ägaren, som man kan komma i kontakt med genom grupper på sociala medier eller genom mindre sajter inom delningsekonomin.

Upptäck andra sätt att resa

Är du öppen för en helt annorlunda upplevelse kan alternativ som hembyten, hussittning eller hundpassning vara sätt att bo borta under lång tid utan att spendera stora pengar. Då krävs förstås att man kan anpassa sig efter sina värdars tillgänglighet, förväntningar och krav, vilket ger mindre frihet, men det kan också skapa berikande möten och ge en insikt i det verkliga vardagslivet på platsen man besöker.

Jobba för husrum

Lite mer krävande än hussittning men enligt många mycket givande, är den växande trenden att jobba på ekologiska gårdar med till exempel skörd, skötsel av djur, eller allmänt pyssel som uppstår på en gård. Detta ger ett sätt att komma nära naturen, att uppleva något helt annorlunda, att stanna borta så länge husrum erbjuds och man själv orkar med arbetsbördan. Däremot kan det bli svårt att uppleva all den kultur man kanske önskar om man är bunden till en plats på landsbygden långt från närmsta stad, därför är detta främst ett alternativ för den som önskar fly stadens puls och pröva på ett enklare liv.

Undersök betalningsalternativ och gör en budget

Gör en budget och gör ditt bästa för att hålla dig till den! Vad är livsnödvändigt för dig? Är det en riktigt bra lunch medan frukost och middag kan intas hemma? Älskar du kaffe men kan spara in på dyra drinkar? Fundera över hur du vill att dina dagar ska se ut på resande fot, lägg undan tillräckligt för nöje och shopping per vecka och kom ihåg att resterande pengar ska gå till att resa så länge som möjligt. Många glömmer också vilka pengar som finns att spara genom att använda kort och betalningsmetoder anpassade för resande. Undersök vilka avgifter din bank tar för att ta ut pengar utomlands om några och om nödvändigt, flytta reskassan till en bank utan avgifter för dessa uttag. Alternativt, undersök vilka fördelar ditt kreditkort har när det kommer till miles och vilka kostnadsbesparingar det kan leda till vid köp av flygbiljetter.
 
Med dessa tips kommer man långt under lång tid, men vill man stanna borta ännu längre får man undersöka sätt att även tjäna in reskassan under resans gång, till exempel genom att ta emot korttidsgäster i sitt eget hem på hemmaplan. Är man flexibel och har lite is i magen kan man få flera månaders bortavistelse för samma pris som en veckas charterresa under högsäsong!

 

Följ:
Dela

Kommentera


Söker du efter något?