Annons: Shoppa min stil

Blus
Kappa
Skjorta
Klänning
Klänning
Kjol
Klänning
Blus
Kappa
Skjorta
Klänning
Klänning
Kjol
Klänning
47   262
58   426
35   284
36   422
69   469

Coronaviruset – Covid-19

Hej fina. Hoppas att allt är bra med er, att ni håller er friska i dessa speciella tider. Jag måste säga att jag har svårt att ta in och förstå det som händer i vår värld, i Sverige, i Malmö där jag bor. Jag har inte förstått vidden och allvaret i Coronaviruset – covid19 känner jag, och tyvärr kommer det nog att vara så tills jag ser det på nära håll eller påverkas direkt själv.

Livet flyter på – Coronaviruset – Covid19

Mitt liv liksom flyter på precis som vanligt då inga restriktioner görs. Solen skiner, jag promenerar till kontoret med min favoritmusik i öronen, jag jobbar på i stort sett som vanligt tillsammans med mina kollegor, jag fikar och lunchar med mina vänner, jag fortsätter bröllopsplaneringen, jag tränar utomhus med mera. Självklart är jag er noga med att tvätta händer och inte umgås med personer i riskgrupp men rädd är jag liksom inte än.

Jag tror att om det bestämt att vi ska sättas i karantän kommer jag kunna förstå allvaret bättre men så länge jag tillåts leva som jag alltid gjort kommer det vara svårt. Jag känner samtidigt att det är ganska skönt att vara naiv i detta om det nu skulle vara den svåraste utmaning/katastrof som vi människor upplevt någonsin.

Hur påverkas ni av Coronaviruset – Covid19?

Igår jobbade jag då som vanligt på kontoret med lunchpaus tillsammans med Anna. Vi gick till Poké Poké som vi vill supporta i dessa tider då det är en av våra favoritrestauranger i stan. Vi hann även ta några outfitbilder utanför innan jag gick tillbaka till kontoret.

Ta hand om er!

coronaviruset - covid19

 

 

 

Följ:

10 Kommentarer

 1. 27 mars, 2020 / 08:04

  Du borde ta det på allvar och ta in det, vi sitter med hemstudier och skolorna är stängda. Vardagen blir annorlunda , man tänker både en och två gånger innan man går ut i onödan.
  Vardagen blir avtrubbad.

  • Maria
   28 mars, 2020 / 20:01

   Ja visst beter man sig annorlunda med att inte träffa äldre, inte kramas osv men på mitt jobb ska vi vara på plats om vi är friska så därav är vardagen sig fortfarande ganska lik.

  • Maria
   28 mars, 2020 / 20:01

   Tack för din kommentar och inlägg ?

 2. 27 mars, 2020 / 20:03

  Jag är mer rädd nu än för 14 dagar sedan, och man kommer väl bli mer och mer, men man måste förrsöka leva som vanligt men tvätta och sprita sig med

  • Maria
   28 mars, 2020 / 20:05

   Bra skrivet!:)

 3. Ylva
  28 mars, 2020 / 19:54

  Oj oj blir lite orolig när jag läser ditt inlägg! Inte ska du väl behöva uppleva detta på nära håll innan du tar ditt ansvar! Det är ju både för din skull och för alla andras. Jag tycker man ska respektera myndigheters restriktioner för allas skull! Jag har jobbat hemifrån i två veckor, har bra uppkoppling. Min arbetsgivare går helt på Folkhälsomyndighetens önskemål och det är glad för. Har en man som är i riskgruppen och äldre svärföräldrar

  • Maria
   28 mars, 2020 / 20:03

   Klart jag tvättar händer, inte träffar äldre, inte reser kollektivt osv men vårt kontor håller öppet som vanligt så min vardag är sig rätt lik trots allt som händer.

 4. Anna
  28 mars, 2020 / 21:20

  Som du skriver i ditt inlägg så är det viktigt att tvätta händerna en extra gång. Men samtidigt så måste man kunna få leva och vårt samhälle måste rulla på så gott det går. Man kan inte bara stänga av allt och tro att det löser detta problem. Vad händer sen efter allt detta, samhället rasar samman. Folk blir arbetslösa, folk kommer bli deprimerade, ekonomin i samhället kommer gå åt helvete rent ut sagt. Vi kan inte vara stirra oss blinda här och nu. Det finns också ett liv som man måste tänka på inte bara döden.

  Sålänge man sköter sin hygien noga och inte utsätter dom som är i riskzonen för fara så tycker jag att det är helt ok att fortsätta kämpa och leva.

  • Maria
   31 mars, 2020 / 17:54

   Tack för din kloka kommentar!

Kommentera


Söker du efter något?