Annons: Shoppa min stil

Kavaj
Slacks
Väska
Kofta
Väst
Kofta
Väska
Skinnkjol
Klänning
Klänning
Kavaj
Ankelboots
Pullover
Väska
Skjorta
Kofta
T-shirt
Kofta
Kjol
Väska
Väska
Klänning
Klänning
Pälsjacka
Kavaj
Byxor
Väska
Byxor
Väska
Kostymbyxa
Väska
T-shirt
Kjol
Klänning
Linne
Kavaj
Kavaj
Kavaj
Kavaj
Väska
Kavaj
Väska
Kavaj
Cape
Skjorta
Kofta
Kjol
Sneakers
Kjol
Väska
Klänning
Skjorta
Linne
Klänning
Väska
T-shirt
Halsduk
Väska
Bag
Väska
T-shirt
Jeans
Kappa
Klänning
Knytblus
Väska
Pullover
Byxor
Kappa
Skjorta
Kappa
Blus
Klänning
Slipover
Grå kavaj
Väska
Kappa
T-shirt
Kofta
Rosa kostymbyxor
Slingbacks
Vit blus
Kofta
T-shirt
Kavaj
Cardigan
Kofta
Kappa
Pullover
Klänning
Linne
Knytblus
Tröja
Kjol
Kavaj
Kappa
Basker
T-shirt
Väska
Klännning
Pullover
Kavaj
Kavaj
Skjorta
Väska
Kofta
Kavaj
Väska
Blus
Kavaj
Klännning
Klänning
Kofta
Knytblus
Blus
Kofta
Blus
Satinkjol
22   131
39   285
38   420
36   398
55   440

Läkaren: “Väldigt pressade värden”

Hej fina. I förmiddags var jag då hos läkaren för en årskontroll för min hypotyreos (en sköldkörtelsjukdom jag haft sedan jag var typ fem år – Läs mer här) och information om resultaten från förra veckans prover. Jag måste säga att jag blev rejält förvånad över provresultaten. Jag brukar oftast ligga på ett högt TSH vilket betyder att kroppen går på lågvarv med låg ämnesomsättning, trötthet med mera. Varje gång de senaste åren jag tagit prover har det varit för högt. Man justerar detta med medicinen Levaxin.

Den här gången sa läkaren att jag har “väldigt pressade värden”, alltså bland annat ett rejält lågt TSH (0,09) vilket istället betyder hög ämnesomsättning och en kropp på högvarv. Jag är nära att utveckla hypertyreos tydligen. Man bör enligt rekommendationen från vården ligga på kanske TSH 0,4-4. Jag ökade dosen ganska rejält förra året på grund av att värdena var rejält dåliga åt andra hållet men nu verkar min kropp ha reagerat lite väl mycket på medicinen kanske. Han sa att även stress kan påverka och jag har faktiskt de senaste veckorna känt mig stressad med allt jag vill hinna med. Jag har även känt som ett tryck över bröstet som kanske kan bero på det här.

Så vad händer nu då? Han sa i princip att jag får bestämma själv hur jag vill göra. Det behöver inte vara farligt att ligga på pressade värden, vissa mår bra av det. I mitt fall är jag osäker då jag ändå känt det där trycket över bröstet. Kanske jag sänker dosen en dag i veckan. Samtidigt vill jag ju inte ha sämre ämnesomsättning då det möjligtvis kan leda till bland annat trötthet och viktuppgång. Svårt val.. får fundera lite. Och rådfråga min far som är läkare. Han kan kanske förklara närmare 🙂

Är väldigt förvånad som sagt då jag aldrig haft värden som legat åt det här hållet innan. Fick en lägre dos Levaxin utskriven i alla fall så får jag se hur jag gör. Någon som varit med om liknande?

Tjäna pengar som influencer

 

Följ:
Dela

Kommentera


Söker du efter något?