Cykelutflykt och Mastio pizzeria

Cykeltur, Mastio pizzeria och Klagshamn strand

Hej fina. Igår var det ju superfint väder och jag och Carl bestämde oss för att åka på en cykelutflykt till Klagshamn strand med några stopp på vägen. Första stoppet var Mastio pizzeria som man hade hört väldigt bra om och som ofta beskrivs som “Malmös bästa”. Tyvärr blev jag enormt besviken. Som glutenintolerant kan jag bara inte rekommendera Mastio pizzeria.

När vi kom dit läste vi på menyn som satt utanför restaurangen, som man liksom brukar göra för att avgöra om man hittar något man vill ha. Eftersom man som glutenintolerant idag blivit van vid att varenda pizzeria och restaurang erbjuder glutenfria alternativ (till och med pizza) var jag säker på att jag skulle kunna hitta något. När jag frågar om de har glutenfri pizza får jag ett nej till svar. Okej tänker jag, trist men då får jag ta något annat. Jag beställer en sallad som jag sett på menyn men det visar sig att menyn som satt utanför inte gäller nu och att de därför inte har något glutenfritt alls. Hmm okej. Varje sjaskig pizzeria brukar ju alltid ha NÅGOT glutenfritt, olika lite matiga sallader åtminstone men inte detta ställe. De hade en skylt om att de kunde lösa alternativ till alla allergier förutom gluten.

Lite snorkigt säger servitrisen sedan att det enda de kan göra till mig är en caprese sallad. Aja, det får väl bli det då. Jag fick in en mini-sallad med tomater, olivolja, mozzarella och frön. Salladen täckte dessutom bara halva den lilla tallriken jag fick in. Så besviken och jag blev knappast mätt. Carl gillade i alla fall sin Mastio pizza och blev nästan mätt. Även pizzorna var små. Så tyvärr kan jag inte rekommendera Mastio pizzeria i Malmö!  Det roliga är att Anna var på Mastio pizzeria senare på kvällen och upplevde samma otrevliga och dåliga service även hon.

Annars hade vi en trevlig cykeltur resten av dagen. Vi cyklade genom Bunkeflostrand som verkligen är supermysigt med ängar och kossor på bete. Älskar naturen och inser varje gång jag kommer utanför stan att jag egentligen inte alls är en storstadstjej. Måste verkligen åka utanför stan oftare. Vårt slutmål blev Klagshamn strand där folk låg packade som sillar men vi lyckades hitta en lite avskild yta som vi kunde sola på. Vi cyklade hem igen vid femtiden. Mysig dag trots besvikelsen på Mastio pizzeria.

Mastio pizzeria
Mastio pizzeria
Mastio pizzeria 

Följ:
Share:

6 Kommentarer

 1. Lena K
  30 juni, 2019 / 12:53

  Överreklamerat skitställe med bajsnödig personal!

  • mariabusck
   30 juni, 2019 / 16:16

   Ja jag kan inte mer än att hålla med dig helt!!! Bojkottar Mastio framöver!

 2. 30 juni, 2019 / 13:01

  Vi var också där igår. Blev också enormt besviken, jag är inte gluten med det tog sådan jäkla tid innan dom kom så man kunde beställa och sedan fick man själv kalla på personalen när man skulle ha dricka. Då drack vi ca 3 glas var och jag alkofritt. Inget jag kan rekommendera.

  • mariabusck
   30 juni, 2019 / 16:16

   Spännande att du upplevde samma när det kommer till personal och service. Kommer inte att komma tillbaka dit.

 3. Daniella
  30 juni, 2019 / 13:15

  Dåligt att dom ej kan erbjuda glutenfritt och på det dålig/snorkig service. Är det samma Mastio som vunnit Sveriges mästerkock för några år sedan?

  • mariabusck
   30 juni, 2019 / 16:17

   Ja jag håller med, överallt annars brukar man kunna hitta något lite matigare glutenfritt alternativ i alla fall. Ja det är Sandra Mastio som vann Sveriges Mästerkock som driver restaurangen. Man förväntar sig mer…

Kommentera