13   107
26   239
48   321
34   384

Orka lägga energi på…

Anna och Maria diskuterar: Orka lägga energi på…

Hej fina ni. Hoppas att allt är bra med er. Igår fick jag äntligen umgås med min fina Anna igen. Vi är inte vana att vara ifrån varandra mer än några dagar haha. Vi hade en härlig after work på Mosaik. Pratade om allt möjligt mellan himmel och jord. En sak vi diskuterade och som naturligt därför blev ett underlag i vår gemensamma bloggkategori “Anna och Maria diskuterar” var hur vissa personer orkar lägga energi på saker hos andra fastän det inte påverkar dom själva alls.

Dagligen stöter vi på personer som kommenterar, lägger sig i, sprider negativ energi. Det kan vara både genom bloggandet eller i vardagen, ibland är det personer man känner eller är bekant med och ibland helt okända människor. Ett exempel är när jag tipsar om till exempel restauranger i Malmö i bloggen. De inläggen brukar vara uppskattade men ibland när jag delat inläggen i vad jag tycker är relevanta grupper (t.ex restaurangtips i Skåne / Matbloggare i Skåne) på facebook är det personer som skapar debatt om att jag är bloggare och därför inte trovärdig, fastän det inte ens varit något sponsrat. Man undrar ju hur vissa människor orkar lägga energi på att dra igång en debatt och kommentera negativt… vad vinner de på det egentligen? Sprider bara negativ energi.

Även Anna har varit med om liknande när hon tipsat om aktiviteter för barn i Malmö och det blev en debatt om hur hon får betalt för att skriva positivt om aktiviteten och bara därför hade tipsat om det. Så funkar det ju inte riktigt, man tipsar ju om sådant man faktiskt gillar på riktigt annars märker man ju tydligt ut att blogginlägget är en annons från ett visst företag. Tyvärr är det många andra som passar på att följa strömmen och haka på den som startat debatten och då blir det ju lite som ett drev mot en.

Sedan finns det ju även i vardagen (det vill säga utanför bloggandet) som av någon anledning verkar orka lägga energi på att klaga, ge negativa kommentarer, lägga sig i sådant som egentligen inte de har med att göra alls och framför allt inte påverkas av. Jag själv skulle aldrig göra sådant och därför har jag väl extra svårt för när andra gör det.

Stöter ni ofta på människor som av någon anledning orkar lägga energi på att klaga / ge negativa kommentarer / lägga sig i sånt som de inte har med att göra?

Läs Annas inlägg här: http://www.annamatkovich.se/orka-vara-negativ-bitter/

Följ:

Kommentera


Söker du efter något?