47   276
2   138
24   240
26   260

Valsafari i Mirissa, Sri Lanka

Hej fina ni. Igår klev vi upp klockan 04.50 för att åka ut på valsafari här i Mirissa, Sri Lanka. Väldigt tidigt, men vi var peppade så det gick bra att kliva upp.

Vi blev hämtade med tuk tuk som tog oss till själva samlingsplatsen. Vi valde att åka med Whale Watching Club som hade fått bra recensioner för att de inte störde valarna under safarin. Mycket bra. Vi fick först kaffe innan det var dags att gå ombord på båten. Vi var kanske ett tjugotal personer som var med.

Det tog inte lång tid innan vi fick se delfiner. De simmade längs med båten så de kom riktigt nära oss. Så fina och gulliga, särskilt när de hoppar. Vi måste ha sett över 100 stycken i en stor flock. Sedan gick det en kort stund innan vi fick se den första blåvalen. Wow vilka häftiga djur. Så stora och de blåser ju ut vatten precis sådär som dom gör på tecknad film 🐳😄. Så häftigt att se. Sedan fick vi se flera till, säkert tio stycken. Riktigt häftig upplevelse. Rekommenderas!

Rekommenderar även Whale Watching Club som arrangör. Förutom att de har respekt för djuren (viktigast såklart) var de väldigt trevliga, bjöd på en massa mat och snacks under turen och verkade genuint intresserade och ville berätta mycket om valarna och delfinerna.

Vi kom ju hem halv tio på förmiddagen och hann till och med äta frukost här på hotellet. Sedan blev det lite strandhäng resten av dagen. På kvällen åt vi på en ny restaurang där Carl kunde äta pizza. Jag åt ännu en ris-rätt då de funkar bäst för mig som inte äter gluten.

Idag ska vi spana på sköldpaddor, ta det allmänt lugnt. Utegångsförbudet på kvällar och nätter verkar ha upphört men vi håller oss ändå i närområdet och tar rätt tidiga kvällar ändå. Hoppas allt är bra med er!

Följ:

Kommentera


Söker du efter något?