47   278
2   139
24   242
26   261

Framme på Sri Lanka – Dag 1

Hej fina. Imorse kom vi äntligen fram till Sri Lanka efter typ 12 timmar i luften. Vi mellanlandade i Doha kl 03 på natten så man var ju rätt slut redan då. Har ju även svårt att sova på flygplan och dessutom var det ett stort gäng danskar som verkligen söp till det så det blev rätt stökigt.

Men nu äntligen är vi framme i alla fall! Idag har vi hängt i Colombo som är Sri Lankas huvudstad. Vi hade några timmar innan tåget mot Kandy skulle avgå och då blev vi erbjudna en guidad tur av en i lokalbefolkningen som vi tackade ja till. Vi visste väl att det var en fälla men vi fick se en hel del av staden och även om priset blev dyrare än utlovat kände vi ändå att vi fick mycket för pengarna.

Guiden tog oss bland annat till olika tempel, ett lite större buddhistiskt tempel med fina statyer och andra monument. Jag och Carl fick varsitt armband av en buddhistisk munk som skulle ge oss lycka. Ett annat stopp var vid ett annat tempel där en man satt på en trappa och frågade om jag ville sätta mig vid honom och ta en bild. Lite för sent ser jag att han har en orm i en korg intill sig som han gärna håller upp framför mig. Har ju världens ormfobi men tyckte ändå jag hanterade det okej. 😱

Vi avslutade Colomboturen med en god lunch på en lugn restaurang. Nu sitter vi på ett tåg mot Kandy där vi ska sova första natten. Verkar strula en del men vi kommer nog fram till slut ❤️. Mysigt att vara iväg med Carl i alla fall. Ser fram emot en dusch, byta om (har fortfarande klänningen jag flög i på mig) och att vara lite piggare imorgon då vi åker vidare till staden Ella. En massa bilder kommer imorn. Går tydligen inte att ladda upp 🙂 Hoppas ni har det bra!

Följ:
Dela

Kommentera


Söker du efter något?