Bistro Rolf de Maré i Stockholm

Bistro Rolf de Maré i Stockholm

Hej fina. Nu är vi i Stockholm! Vi bor på hotel C som ligger väldigt centralt typ vid Arlanda Express-stationen. Igår efter att vi checkat in gick vi ut och åt på en restaurang som heter Bistro Rolf de Maré. Den här helgen skippar jag paleo, man måste ju få leva haha. Vardagarna blir striktare. Bistro Rolf de Maré ligger centralt på Drottninggatan i Stockholm och deras lokal är verkligen mysig. Jag har kommit på att det ofta känns mysigare med restauranger som har lite mörkare tapet, typ mörkt blå/grön som Bistro Rolf de Mare i Stockholm hade.

Vi hade hittat ett erbjudande via TripAdvisor som gav oss hela 30% rabatt så vi körde en trerätters med dryck till förrätt och varmrätt. Vi började med ett varsitt glas cava och till förrätt åt jag halloumi fries och Carl åt rökta räkor med bröd och aioli. Vi smakade lite av varandra också. Gott!

Till varmrätt valde jag ett glas rött vin och Carl en öl. Jag åt lax och Carl åt moules frites. Många säger ju att rött vin inte passar till fisk men jag gillar inte vitt vin så mycket och tycker absolut att man kan dricka rött till lax. Rätt eller fel, jag vet inte =)

Jag blev verkligen mätt men Carl tog även Crème brûlée till efterrätt. Jag smakade lite såklart. Jag drack en kaffe till som man även fick påtår på. Vi tyckte att det blev en jättebra fredagsmiddag för oss på Bistro Rolf de Maré. Ibland vill man vara på en lugn restaurang där musiken inte är för hög, där man faktiskt kan prata med varandra i vanlig samtalston haha.

Efter middagen funderade vi på att besöka hotellets ice bar men vi valde att istället lägga oss på rummet och slötitta på en Wallander-film som visades på TV. Nu har vi precis ätit frukost och ska bege oss ut på stan. Ha en underbar lördag!

 

Följ:
Share:

Kommentera