Att känna sig trygg i mörkret

Att känna sig trygg i mörkret – blogginlägg i samarbete med Philips Lighting

Hej fina. Idag tänkte jag lyfta det här med att kunna känna sig trygg i mörkret. Från att jag gick på gymnasiet till idag har jag många gånger gått hem ensam i mörkret. Ibland har jag tagit taxi men ofta när det är kortare sträckor har jag promenerat då jag tänkt “det är ju inte så långt”.  När jag bodde i Hudiksvall brukade jag ibland promenera hem själv från en utekväll eller en kompis, i Umeå gick jag hem från stan eller Universitetet och nu i Malmö går jag ofta hem själv från olika aktiviteter.

Jag ogillar verkligen mörker men är det ingen lång sträcka blir det trots min mörkerrädsla en promenad hem. Något som underlättar och hjälper för att känna mig trygg i mörkret är bra utebelysning. Det gör verkligen så stor skillnad för trygghetskänslan när en gata har bra belysning. Fastän jag bott i Umeå där det verkligen kan vara mörkt tycker jag att Malmö kan kännas ännu mörkare då det i stort sett aldrig är snö som kan ljusa upp.

Jag besöker ofta vänner, restauranger, biografer med mera i Malmö där jag bor. Jag bor mitt i stan så det blir alltid att jag går hem. Jag är verkligen så glad över att gatorna i stan har bra belysning.  Genom att det är bra belysning utomhus får jag bättre uppsikt, jag känner mig betydligt tryggare och ljuset blir som en ledsagare hem i mörkret. För mig gör bra utebelysning så himla mycket för trygghetskänslan.

Det här inlägget är en del av en kampanj hos Philips Lighting – för en ljusare liv och en bättre framtid. Ett så himla bra initiativ och jag skulle bli så glad om det kan påverka fler städer att sätta upp bra utebelysning för en tryggare tillvaro. Ni som läser detta får gärna dela med er av era erfarenheter kring trygghet och utebelysning. Glöm inte att använda hashtaggen #Förenljusareframtid.

 

 

 

Följ:
Share:

Kommentera