Julkonsert med Spårvägens Musikkår

Julkonsert med Spårvägens Musikkår

Hej fina. Hoppas att allt är bra med er denna söndag. Igår hade jag och Carl en väldigt lugn förmiddag. Klockan fyra var det äntligen dags för julkonsert med Spårvägens Musikkår. Den hölls i St Pauli kyrka i Malmö, precis som förra året när vi också var på deras julkonsert. Min kollega Lars är ju med i orkestern så självklart vill man ju supporta 🙂

Vi kom till kyrkan strax före fyra och fick bra platser rätt långt fram. Det var verkligen jättemycket folk som var där så lite trångt fick man ju sitta men det gjorde ju ingenting egentligen. Jag ville ju ha bra plats för att fotografera så jag satte mig längst ut mot själva gången i kyrkan. Mycket bra!

Spårvägens Musikkår gästades i år av soloartisten Hedvig Becke och operasångaren Joakim Palmqvist. Så grymma båda två. Vilka röster de hade. Hedvig var med förra året också men Johan var ny för mig. Själva julkonserten var verkligen stämningsfull. Det blir ju något extra när det är i en kyrka. Sedan känns ju jullåtarna mycket pampigare när det är en hel orkester som spelar dem.

Jag gillade att det var en mix av klassiska jullåtar, musikalmusik, marschmusik med mera. Mina två favoriter bland låtarna som spelades och sjöngs var avslutande Julen är här, samt You raise me up. Så bra!

Jag tycker att det har blivit en mysig tradition att gå på julkonsert med Spårvägens Musikkår med Carl såhär i mitten av december och nära julafton. Perfekt när man vill komma i mer stämning.

Efter denna julkonsert med Spårvägens Musikkår fick jag och Carl direkt gå till bussen som skulle ta oss till Klågerup för middag hos Anna och Gracjan. Berättar mer om det i ett blogginlägg lite senare idag. Nu måste jag sätta lite fart här. Hoppas att ni alla får en härlig söndag!

 

Julkonsert med Spårvägens Musikkår
Följ:
Share:

Kommentera