Annons: Shoppa min stil

Klänning
Kofta
Jacka
Väska
Tröja
Kofta
Klänning
Kavaj
Kjol
Cardigan
Väska
Kjol
Kofta
Kavaj
Blus
Skjorta
Skjorta
Väska
Klänning
Klänning
Pullover
Grå kavaj
Kavaj
Väska
Kavaj
Byxor
Skinnkjol
Kjol
T-shirt
T-shirt
Kofta
Kappa
Klänning
Vit blus
Kofta
Rosa kostymbyxor
T-shirt
Kofta
Väska
Väska
Kavaj
Kavaj
Väska
Linne
Pullover
Kappa
Klännning
Kappa
Bag
Klänning
Väska
Ankelboots
Klänning
Blus
Väska
Jeans
Boots
Klänning
Kofta
Pullover
Skjortklänning
Klännning
Klänning
Väska
Kappa
Slacks
Kjol
Kofta
Väst
Skjorta
Stövel
Skjorta
Sneakers
T-shirt
Kavaj
Knytblus
Kofta
Kavaj
T-shirt
Klänning
Slingbacks
Tröja
Kofta
Linne
Basker
Stickad klänning
Byxor
Slipover
T-shirt
Klänning
Satinkjol
Byxor
Kofta
Väska
Kavaj
örhängen
Skjorta
Väska
Klänning
Byxor
Klänning
Klänning
Kavaj
Halsduk
Cape
Kappa
Väska
Skjorta
Klänning
Väska
Knytblus
Kavaj
Skjorta
Kjol
Kjol
Pullover
Kavaj
Halsduk
Kappa
Linne
Väska
Kappa
Knytblus
Kofta
T-shirt
Väska
Klänning
Blus
Tröja
Väska
Väska
Skjorta
Klänning
Kavaj
Kofta
Jacka
Pälsjacka
T-shirt
Klänning
Kavaj
Blus
Klänning
Kjol
Väska
Klänning
Kavaj
Kostymbyxa
Kofta
30   368
24   414
36   332
37   408
48   471

Influencers som köpt följare

Influencers som köpt följare

Hej fina. I ett inlägg inom kategorin “Anna och Maria diskuterar” tog vi upp att många företag utnyttjar influencers samt influencers som lönedumpar. Det inlägget blev populärt och spreds även i olika influencer-nätverk och portaler. Kul att våra ämnen engagerar.

Idag diskuterar vi också influencer marketing men från en annan synvinkel, nämligen influencers som köpt följare och därmed lurar och bedrar företag. Det här med att det är möjligt att köpa följare till sin Instagramprofil är väl allmänt känt nu. Det är något varken jag eller Anna skulle få för oss att göra. Tänk att bygga upp en kanal och en verksamhet som bygger på en bluff? Hur skulle man kunna vara stolt över något sådant? Nej, jag förstår inte. Antar att de influencers som köpt följare lockats av möjligheterna som skapas med nya samarbeten med större varumärken med mera.

Spåra influencers som köpt följare?

Tyvärr har det inte funnits så bra verktyg för att företagen ska kunna se hur det egentligen ligger till, alltså svart på vitt kunna se när en viss influencers köpt följare och hur många. Som jag ser det är det bedrägeri som influencers som köpt följare sysslar med. Företag köper annonsutrymme / exponering i en kanal baserad på att kunna nå ett visst antal personer i en viss målgrupp. Om den datan är falsk får ju företagen inte alls vad de betalar för vilket jag ser som bedrägeri. Tänk om jag hade köpt en banner på en nyhetssajt som lovar ett visst antal exponeringar och så ljuger de om statistiken sedan. Klart jag hade känt mig lurad och känt att annonsören är bluff.

En anledning till att så många influencers som köpt följare kommit undan med det och kunnat tjäna pengar på det är nog att det saknats verktyg som visar verkligheten. En glad nyhet är att det börjat dyka upp bättre verktyg på marknaden så nu hoppas jag att influencer-branschen blir mer rättvis. Vet att flera företag har tillgång till en tjänst som erbjuder verktyg där man kan se fejlföljare. Läste också att Instagram själva snart kommer att lansera ett verktyg och rensa bort köpta och fejkade följare från profiler. De kan visst spåra tredjeparter som sålt dessa tjänster och deras aktiviteter på Instagramprofilerna och rensa utifrån det. Det är vad jag kunnat läsa i alla fall, hoppas det är sant :).

Annas blogg kan ni läsa hennes reflektioner kring detta 🙂 Inlägget kommer upp inom kort!

 

Följ:

Kommentera


Söker du efter något?