Annons: Shoppa min stil

Tröja
Väska
Kjol
Pullover
Skinnkjol
Väska
Kofta
Blus
Väska
Boots
Kostymbyxa
Väska
Slacks
T-shirt
Blus
Skjorta
Väska
Kappa
Jacka
Pälsjacka
Pullover
Rosa kostymbyxor
Byxor
T-shirt
Kappa
Kofta
Knytblus
Skjorta
Linne
Klännning
Klänning
Kofta
Klänning
T-shirt
Väska
Kjol
Pullover
Kavaj
Klänning
Skjorta
Ankelboots
Kofta
Klänning
Kofta
Skjorta
Väska
Klänning
Kavaj
Klänning
Skjortklänning
Kavaj
Klänning
T-shirt
Skjorta
Kavaj
Kofta
Kavaj
T-shirt
Stickad klänning
Pullover
Byxor
Skjorta
Jeans
Skjorta
Basker
Klänning
Kofta
Kjol
Kavaj
Klänning
Väska
Linne
Jacka
Klänning
Kavaj
Klänning
Klänning
Slingbacks
Klänning
T-shirt
Väska
Kjol
Kjol
Klänning
Skjorta
Kavaj
Väska
Klänning
Knytblus
Kavaj
Kappa
Väska
Kofta
Klänning
Blus
Kofta
Cardigan
Kavaj
Kavaj
Väska
Väska
Kavaj
Kofta
Kappa
Väska
Bag
Byxor
Knytblus
Kjol
Klänning
Kavaj
Grå kavaj
Satinkjol
Väska
Kofta
Kofta
Klänning
Kappa
Linne
Klänning
T-shirt
Halsduk
Väska
Halsduk
Väska
Kjol
Kappa
Sneakers
Tröja
Blus
örhängen
Kofta
Kofta
Klänning
Väska
T-shirt
Väst
Slipover
Kavaj
Väska
Stövel
Tröja
Vit blus
Kappa
Klännning
Kavaj
Byxor
Klänning
Cape
39   328
43   406
49   377
55   510
24   470

Företag som utnyttjar influencers

Företag som utnyttjar influencers

Hej fina. Kul att få så bra respons på inläggen som är lite mer reflekterande, där jag sticker ut hakan samt inlägg i kategorin “Anna och Maria diskuterar”. Fortsätt att bomba oss med frågor och idéer på vad vi kan diskutera i våra bloggar. Det kan vara allt mellan himmel och jord. Idag diskuterar vi företag som utnyttjar influencers.

“Hej Maria, vi är ett företag som inte har någon budget för marknadsföring så därför satsar vi på att utnyttja dig och andra influencers”. Sådana mail får man varje dag från olika företag. Okej, de formulerar sig inte så men läser man mellan raderna är det det som kommuniceras.

Det här med influencer marketing är ju rätt så nytt. Det har funnits bloggare under många många år nu men att företag använder influencers kanaler för att göra reklam har ju inte förekommit allt för länge. Att det är så pass nytt gör ju att det är många som kan utnyttja och utnyttjas inom detta.

Företag som utnyttjar influencers

Det finns företag som erbjuder influencers endast produkter som betalning för att skriva sökmotoroptimerade blogginlägg och göra reklam för sina tusentals följare. Här är det många företag som verkligen utnyttjar dessa influencers. De kan erbjuda produkter som kostar under 100 kronor och kräva flera flera blogginlägg, instagraminlägg, att man ska anordna tävlingar med mera i gengäld. Plus att influencern ska betala skatt för produkterna.

Det konstiga är att det inte är fler som reagerar. Företag når miljontals personer över hela världen tack vare sina “ambassadörer” som bombar sina följare med reklaminlägg. I utbyte får influencers deras produkter som kostar under hundralappen. Många av dessa företag får priser för sin lyckade influencer strategi. Ja tänk att de kan nå så många för en så billig peng.

Sedan har vi även influencer-portaler (Buzzador, Boostified m.fl) som erbjuder sina kunder (företagen) att synas med sina produkter i deras anslutna influencers kanaler och nå fler för en billigare peng. Klart att det blir billigare när influencers får betalt endast i produkter. Ofta är det produkter som är av det billiga slaget som tomatsås på burk, diskmedel, med mera. Visst “många väljer att bli ambassadörer frivilligt då de tycker det är roligt att testa” (så står det ofta i deras marknadsmaterial) men vet alla att de måste skatta på de här produkterna sen? Vet de vad andra annonsplatser som når lika många kostar för företag? Influencers skapar dessutom mer engagerande content än en vanlig reklamannons / banner gör.

Inse värdet – sluta lönedumpa

Jag känner att jag personligen lär mig mer och mer och även blir bättre på att inse mitt värde. Har ju själv gått på en massa nitar men det är ju så man lär sig. Jag hoppas att fler influencers lär sig och inser sitt värde. Jag hoppas att influencers slutar med lönedumpning. Så länge influencers går med på kass betalning kommer företagen att fortsätta utnyttja. Jag menar varför ska de betala 40 000 för en annonsplats när de kan nå lika många genom att skicka ut billiga produktprover som betalning till influencers? Man ska ha betalt för sitt jobb så är det bara. Och vilket jobb egentligen. Man ska fota, skriva, skapa engagemang, marknadsföra innehållet med mera.

Förutom att det finns många företag som utnyttjar influencers finns det ju även influencers som utnyttjar företag. Jag pratar om influencers som köper följare och engagemang och därigenom bedrar företagen som är beredda att betala mer för att de tror att influencern faktiskt når ut till siffran som står under antal följare. Men det får bli ett annat inlägg =)

Hur går era tankar kring influencer marketing och utnyttjande inom detta? Läs Annas inlägg här.

 

Följ:

1 kommentar

  1. Malin
    28 november, 2018 / 16:49

    Väldigt betänkvärt inlägg, Maria. En riktigt nyttig tankeställare! Har själv tackat ja till erbjudanden med produkter mot marknadsföring men slutat med det nu eftersom jag insett att den tid jag lägger ner på att skapa content osv inte motsvarar det (oftast) lilla värde jag får i form av en produkt från företaget. Företag med ”ambassadors” som måste betala för produkter och sedan marknadsföra dom borde skämmas för sin strategi! Puss pårej ?

Kommentera


Söker du efter något?