Annons: Shoppa min stil

Linne
Kofta
Väska
Klänning
Kavaj
Kavaj
Klänning
Vit blus
Blus
Skjorta
Väska
Kofta
T-shirt
Skjorta
Väska
Kavaj
Pälsjacka
Knytblus
Kappa
Kavaj
Kofta
T-shirt
Kofta
Kavaj
Klänning
T-shirt
Pullover
Cape
Kjol
Kavaj
Blus
Kavaj
Basker
Väska
Bag
Grå kavaj
Klännning
Väska
Väska
Väska
Kavaj
Väska
Pullover
Väska
Kofta
Skjorta
Kjol
Klännning
Satinkjol
Kofta
Väska
Klänning
Slacks
Knytblus
Byxor
Linne
Sneakers
Cardigan
Kappa
Väska
Kavaj
Kofta
Kavaj
Ankelboots
Pullover
T-shirt
Kofta
Klänning
Kappa
Pullover
Kavaj
Väska
Skinnkjol
Klänning
Väst
Jeans
Klänning
Skjorta
Knytblus
Halsduk
Klänning
T-shirt
Kappa
Klänning
Tröja
Kjol
T-shirt
Skjorta
Kavaj
Kavaj
Kappa
Slipover
Väska
Kofta
Blus
Klänning
Kavaj
Klänning
Väska
Väska
Kappa
Kofta
Kostymbyxa
T-shirt
Kjol
Byxor
Slingbacks
Kofta
Linne
Kavaj
Blus
Väska
Väska
Rosa kostymbyxor
Väska
Byxor
Kjol
Väska
27   171
39   297
38   423
36   398
55   441

Falskhet och mina erfarenheter

Hej fina. Här kommer ännu ett inlägg i kategorin Anna och Maria diskuterar. Kul att så många kommer med idéer. Vi försöker ta med så många som möjligt så fortsätt gärna att fråga oss och tipsa oss om ämnen 🙂 En fråga vi fått från er läsare var om erfarenheter av falskhet, och kanske framför allt i bloggvärlden. Hur bloggare och andra som syns i sociala medier kommunicerar utåt kontra hur de är i verkligheten när man träffar dom IRL.

Även fast jag bloggat sedan jag var femton år (på olika forum och portaler och med en del pauser men ändå) så har jag aldrig levt i en bloggvärld förrän jag flyttade till Malmö. När jag bloggade i Hudik och Umeå umgicks jag ju inte med andra bloggare utan då var det en hobby jag hade men som inga av mina vänner alls ägnade sig åt. Det var när jag flyttade till Malmö som jag började träffa andra bloggare på till exempel olika bloggmingel.

Jag hade också turen att träffa en massa nya vänner genom bloggandet. Anna, Thessan och Linda har jag träffat genom bloggandet. Genom bloggandet har jag också kommit i kontakt med något som tidigare varit helt främmande för mig: falskhet i sociala medier. Jag har varit med om saker jag bara trodde hände i typ Gossip Girl och möjligen i Paradise Hotel.

Jag har träffat andra bloggare som promotar girl power, systerskap och i kommentarsfälten på min Instagram skriver de fina ord som “bästa du”, “finaste gumman” och så vidare. I verkligheten är det dock helt annat. Ofta får man inte ett hej tillbaka. Det har även hänt att samma person som bloggar om feminism, girl power och om hur mycket hon ogillar ytlighet totalt har snäst av mig bara för att hon sett att jag umgås med en person som hon själv för flera sedan (när jag inte ens bodde i Malmö) blev ovän med. Liksom, vad har jag gjort?

Jag själv ser mig som en väldigt ofalsk person och hoppas att andra känner samma om mig. Efter att det jag skrev precis ovan hänt var jag helt i chock och det var då jag faktiskt insåg att den här falskheten i sociala medier som många pratar om faktiskt finns på riktigt.

När vi ändå pratar om falskhet kan jag inte låta bli att ta upp det här med de som köper följare. Snacka om att falskhet och framför allt när man lurar företag att samarbeta och liksom lovar att de kan nå ut till så många fler än de faktiskt gör. De här med vad man visar i sociala medier kontra hur verkligheten ser ut är också något vi kan skriva om men det skulle bli så långt så det får bli ett annat inlägg =)

Har ni själva erfarenheter av falskhet i sociala medier?

Läs Annas inlägg här

Följ:
Dela

1 kommentar

  1. 26 november, 2018 / 21:57

    Har hellre få följare som jag vet att det följer för att de vill och för att de är intresserade än “köpta” följare. Eller dom som “fiskar” med “Om du följer mig och gillar mina inlägg så kommer jag att göra det samma med dig” Varför ska jag följa någon som jag inte är intresserad av. Och varför ska jag få likes från någon som bara klickar utan ens ha läst inlägget?

Kommentera


Söker du efter något?