Kronovalls vinslott

Kronovalls vinslott

Hej fina. Jag tänkte berätta lite om det fantastiska Kronovalls Vinslott som vi bodde på den här helgen. Även bröllopsmiddagen och bröllopsfesten hölls där också. För mig och Carl var det första gången någonsin vi bodde på ett slott och det var verkligen helt fantastiskt och kändes ju oerhört lyxigt.

Hela Österlen är ju så himla fint så även vägen till själva Kronovalls Vinslott gjorde ju att resan dit från Malmö kändes mer än värd. När jag och Carl skulle checka in pågick det en slottsvandring och vinprovning inne i lobbyn. Han som höll i den tog en paus och hjälpte oss att checka in och gav oss nycklar. Vilken service! De som hade vinprovning verkade inte bry sig om att det blev ett litet avbrott och det var ju tur :).

Hela miljön ute och inne på slottet känns så pampig. Det var verkligen som ett sagoslott med en massa gamla möbler, guld, stora tavlor, mattor i den där riktiga slott-stilen som man ser i filmer typ. Wow. När vi kom in i vårt rum var det ju exakt sådan stil där också. Och en sänghimmel över sängen. Vackert! Jag och Carl hade absolut tillräckligt utrymme för vår packning och oss själva i rummet. Dock skulle vi inte spendera SÅ mycket tid där inne eftersom vi var på Kronovalls Vinslott för bröllopsfirande av vänner.

På både lördag och söndag fick vi njuta av frukosten på Kronovalls vinslott. Där fanns en massa gott såsom ost, chark, olika yoghurtsorter, bröd med mera. Mycket lokalt vilket såklart kändes bra. Frukostsalen var riktigt pampig, som man tänker sig en matsal på ett slott. Lyxigt.

Efter lördagens vigsel i Maglehems kyrka var det mingel i trädgården på Kronovalls vinslott. Och vilken trädgård de har! En riktigt stor och vacker slottsträdgård. Där kunde vi, och såklart även brudparet, få till riktigt fina bilder. På kvällen serverades bröllopsmiddagen i två av slottets matsalar. Det bjöds på en trerätters middag med goda viner som Kronovalls vinslott ordnade. Så god mat och även vinerna var fantastiska. Speciellt det röda. Som jag nämnde tidigare fick vi kalvtartar till förrätt, kummel till varmrätt och jag som glutenintolerant fick glass med kladdkaka till efterrätt medan de andra fick glass med bär, havregryn med mera. Själva bröllopsfesten hölls i Annexet, en byggnad tvärs över som också hör till Kronovalls Vinslott. Där blev det kaffe och tårta och en massa dans.

Det var en så himla fantastisk upplevelse vi alla hade på Kronovalls Vinslott. Själva firandet av brudparet såklart och även själva miljön på slottet. Väl värt ett besök. Kommer gärna tillbaka någon gång! 🙂

 

Bilder från Kronovalls Vinslott

 

Följ:
Share:

Kommentera