Samtal med min livscoach

Hej fina. Hoppas ni mår bra! Jag hade länge funderat på om jag skulle ta tag i min prestationsångest och osäkerhet i mig själv. Jag har inte riktigt vetat hur och vem som skulle kunna hjälpa mig med detta som jag faktiskt lider av. Det är inte så att jag är deprimerad, mår jättedåligt eller ogillar mig själv egentligen men jag känner att jag skulle kunna må bättre än jag gör. Då borde man ju ge det en chans.

För någon vecka sedan tog jag tag i det här (eventuellt har det med en 30-årskris att göra ??). Jag kontaktade en coach och Karin som hon heter sa att hon är säker på att hon kan hjälpa mig att må bättre. Jag vet inte om jag kan kalla henne livscoach men lite åt det hållet i alla fall. Jag visste inte om jag skulle tycka att det var för flummigt eller kännas bra. Men kan det hjälpa mig är det ju så värt försöket!

Det jag vill ha hjälp med och som hon kan hjälpa mig med är:

1. Bli av med prestationsångest: jag lider verkligen av min prestationsångest och andras åsikter om min prestation väger idag tyngre än det jag själv känner. Liksom är jag först nöjd men sen får negativ kritik av någon annan känner jag mig dålig. Jag skulle så gärna vilja sluta ha prestationsångest, i alla fall ha mindre av det. Karin tror att hon kan hjälpa mig och jag känner mig hoppfull ?

2. Bli mer självsäker. Det hör ju ihop en del med det ovan men är ju egentligen så mycket större och väldigt viktigt. Jag vill verkligen bli självsäkrare och känna mig mer bekväm i olika situationer. Jag tänker mycket på vad andra tycker och tänker om mig och det skapar olika hinder för mig i min vardag. Något att jobba på långsiktigt ?.

3. Ta lättare på saker. Även det här hänger ju ihop med det ovan. Allt hänger väl ihop egentligen. Jag önskar att vissa saker jag ser som sjukt jobbiga kunde kännas mer chill. Någonstans vet jag ju att det inte är hela världen när planer ställs in eller ändras, när jag får kritik, när jag kommer (lite) sent, när jag tappar bort något, när jag glömmer fixa något och så vidare.

4. Utmana mig själv mer. Gå utanför min comfort zone. Jag är ju lite av en trygghetsmänniska och utmanar inte mig själv särskilt mycket, tycker jag själv i alla fall. Karin kommer att ge mig olika utmaningar som ska hjälpa mig att uppnå mina mål i det här.

5. Bli mindre rädd, ängslig och orolig. Jag är sjukt nojig och ängslig i många olika situationer. Oroar mig till exempel inför varje resa: hur ska jag hitta rätt tåg? Tänk om jag inte orkar bära upp min väska på tåget? Tänk om jag inte vet var bussarna går? Tänk om… ja allt möjligt helt enkelt. Är även rädd för att cykla själv i stan, gå ute i mörker med mera.

Det kommer säkert att dyka upp fler saker vi kan jobba på under hösten som jag ska testa detta. Idag hade vi första samtalet i ungefär 30 minuter och det kändes verkligen bra. Jag kände mig pepp och motiverad efter. Hon gav mig en utmaning till nästa samtal. Att jag skulle springa 3km i Pildammsparken. Jag tycker att det är sjukt jobbigt att träna bland folk och tänker mycket på vad andra som ser mig tycker och tänker. Typ att jag springer långsamt, springer konstigt, svettas mycket, ser otränad ut och så vidare. Jag gav mig på utmaningen redan ikväll och sprang lite mer än 3 km i parken och jag kände mig mer avslappnad än på länge. Tänkte inte alltför mycket på andra runtomkring. Framsteg ?.

Ni kommer att få följa med lite på den här “resan” under hösten. Nu ska jag umgås med Carl. God natt fina ni:).

Följ:

Kommentera