Röstat i valet 2018

Röstat i valet 2018

Hej fina ni. Igår efter jobbet tog jag och Carl oss till en vallokal på centralstationen. Nu har vi röstat i valet 2018! För mig har det stått mellan tre olika partier men efter att ha läst på lite mer och sett olika intervjuer och debatter så kändes mitt val självklart!

Det här valet känns viktigare än någonsin. Det är som att det är mycket som liksom står på spel. För mig har människor och miljö stått i fokus när jag gjort mitt val och röstat i valet 2018. För det första känner jag att vi behöver bli bättre på att se människor som människor och allas lika värde. Jag förstår inte hur man kan lägga sin röst på ett parti med värderingar som SD har. Som vill göra det svårare och sämre för de som redan har det värst. Flyktingar till exempel. Människor sätter inte sina barn på en båt över Medelhavet om de inte verkligen måste fly.

Sedan är det såklart miljön. Man har länge kunnat se den här negativa utvecklingen och det har blivit mer och mer synligt för oss. Den här sommaren blev som en uppenbarelse på riktigt.

Jag tycker att det är SÅ viktigt att rösta i valet. Man kan inte komma undan med att säga att man “inte bryr sig om politik” och att “en röst gör ju ingen skillnad”. Alla påverkas ju hur valet blir. Så gå till en vallokal och rösta!

Följ:
Share:

Kommentera