Förläng sommaren med Fresita – mousserande vin med jordgubbar

Förläng sommaren med Fresita – mousserande vin med jordgubbar

Hej fina ni. Nu när det har blivit september vill man ju egentligen försöka förlänga sommaren. Det är fortfarande mycket sol och även riktigt varma dagar och kvällar så jag vill absolut fortsätta att ha klänningar med bara ben, hänga på uteserveringar och dricka somriga drinkar och somrigt vin.

Jag fick hem en flaska Fresita som är ett mousserande vin smaksatt med jordgubbar. För ett tag sedan fick jag möjlighet att testa det tillsammans med Charlotta. Vi trodde att det skulle vara lite sötsliskigt men blev positivt överraskade då det istället var mycket torrare än vi trodde och riktigt gott. Det smakade verkligen mycket jordgubbar! Vi drack Fresita i champagneglas och till vinet hade vi bakat en sockerkaka. Så gott. Och vinet passade perfekt till en sådan dessert.

Fresita är då ett chilenskt mousserande vin som är gjort på druvorna Muscat (80-85%), Chardonnay (5%) och Sauvignon Blanc (5%). Efter att vi besökte Champagne har jag blivit mycket mer intresserad av vin och det är så kul att prova nya sorter. Fresita innehåller även handplockade färska jordgubbar och innehåller inget tillsatt socker eller kemikalier. Det både doftar och smakar sommar. Perfekt under sommaren eller som nu när hösten är nära men man vill hålla kvar sommaren ett tag till :).

Detta vin finns att köpa på Systembolaget och om du vill veta mer kan du läsa om det där 🙂

 

Följ:
Share:

Kommentera