Ludes och Epernay i Champagne

Hej fina. Hoppas allt är bra! Ikväll åker vi hem från Frankrike och våra två sista dagar har vi spenderat i Ludes och Epernay i Chanpagne. Vi bodde i Ludes inatt på en Champagnegård som tillverkar egen Champagne. Vi fick en tur i deras källare också :). Det var ett supermysigt rum vi fick, kändes som värsta sviten typ. Badrummet var också magiskt med fin utsikt över odlingarna.

På lunchen gick vi till byns enda restaurang där vi träffade ett annat svenskt par som vi snackade lite med. Mycket svenskar i Champagne!:) Vi fick lite tips på bra Champagnehus i Épernay. På kvällen använde vi grillen som fanns i huset vi bodde i. Mycket gott och mysigt.

Imorse var vi på en provning redan kl 10 i byn. Det var nog den bästa provningen. Han som höll i den kändes väldigt personlig och det var han och hans bror som ägde och skötte produktionen och försäljningen. Vid elvatiden checkade vi ut och åkte mot Épernay. På vägen stannade vi på ett Champagnehus där en gubbe visade oss sin källare och bjöd på flera provsmakningar.

Väl i Épernay var vi in till Moët men provade inte. Sedan var vi sjukt hungriga då vi åt lunch och därefter bestämde vi att det var dags att åka mot flygplatsen. Nu är vi på väg dit 🙂

Tack Paris, Champagne och Frankrikeresan denna gång. Och tack Carl för bästa resan ❤️ Vi kommer absolut tillbaka!

Följ:

Kommentera