47   271
2   138
24   239
26   260

Reims i Champagne

Hej fina ni. Carl överraskade ju med att vi skulle åka från Paris till Champagne! Vi båda är intresserade av Champagne så det kändes verkligen hur kul som helst! Vi kom fram till staden Reims i Champagne ganska sent i tisdags kväll och på onsdag förmiddag hade Carl bokat in oss på en tur hos Champagnehuset Taittinger här i Reims. Vi fick gå ner i deras “caves” och lära oss om hela historien och tillverkningsprocessen. Mycket spännande och lärorikt. Efter den guidade turen fick vi även smaka på Taittinger Champagne och jag tycker verkligen att den är god! Så trevligt besök! ?

På eftermiddagen började jag faktiskt må riktigt dåligt. Ibland när jag har mens gör jag det, men inte varje gång. Mår illa och får kramper i magen. Vi la oss och vilade i en park och sedan började jag må bättre. Fler som har det så här?

Vi åt lunch och bokade sedan in oss på ännu en guidad tur och Champagneprovning hos Pommery. Även där fick vi gå ner i källaren och lära oss en massa om Pommery och hur den tillverkas. Pommery är tydligen de som var först med Brut Champagne som ju idag är det man gillar bäst.

Idag åker vi vidare från Reims till Ludes där vi ska bo på en Champagnegård och ska få en rundvandring och provning senare i eftermiddag. Ska bli så härligt! Älskar den här resan. Hoppas ni har en fin dag.

Följ:

Kommentera


Söker du efter något?