Annons: Shoppa min stil

Pullover
Kappa
Boots
Klänning
Jeans
Kjol
Kofta
Kostymbyxa
Tröja
Väska
T-shirt
Jacka
T-shirt
Kofta
Bag
Kavaj
Klänning
Väska
Spegel
Kappa
Kavaj
Slingbacks
Kappa
Kofta
Väska
Kavaj
Ganni diadem
Kappa
Kjol
T-shirt
Kjol
Kavaj
Louis Vuitton väska
Cape
Skjorta
Skjorta
Satinkjol
T-shirt
Kavaj
Kånken
Väska
Kofta
Linne
Väska
Kofta
Kavaj
Klänning
Skjorta
Klänning
Pullover
Kofta
Klänning
Klännning
Skjorta
Klänning
Kappa
Kavaj
Cardigan
Väska
Väska
Klänning
Rosa kostymbyxor
Klänning
Väst
Blus
Skjorta
Byxor
Stövel
T-shirt
Kappa
Pullover
Klännning
Kavaj
Klänning
T-shirt
Linne
Pälsjacka
Stickad klänning
Kjol
Byxor
Klänning
Klänning
Tröja
Steamer
Väska
Jacka
Sneakers
Kavaj
Väska
Skjortklänning
Kofta
Klänning
Väska
Skjorta
Knytblus
Halsduk
Väska
Kofta
Klänning
Stenströms cardigan
Kjol
Kavaj
Väska
Klänning
Kjol
Kofta
Kjol
Kofta
Klänning
Väska
Slacks
Klänning
Knytblus
Väska
Grå kavaj
Klänning
Byxor
Kofta
Kavaj
Kofta
Kofta
Blus
Klänning
Skjorta
Ankelboots
Väska
Klänning
Kofta
Klänning
Kavaj
Kavaj
Vit blus
Väska
Basker
Skjorta
Väska
Kavaj
Tory Burch
T-shirt
Blus
Byxor
T-shirt
Linne
Kappa
Halsduk
Skinnkjol
Pullover
örhängen
Väska
Knytblus
Kavaj
Klänning
Tröja
Blus
Slipover
Moschino väska
Väska
55   306
56   423
69   499
75   532
55   503

Restaurang Vollmers i Malmö

Hej fina. Nu tänkte jag berätta om gårdagens besök på restaurang Vollmers i Malmö. De fick ju nyligen två stjärnor i Guide Michelin så förväntningarna var såklart väldigt höga. Ingen av oss hade varit på Vollmers i Malmö tidigare så det var en riktig spännande upplevelse.
 
Restaurang Vollmers i Malmö ligger faktiskt bara runt hörnet från vår lägenhet här på Gamla Väster. Krypavstånd med andra ord. Vi hade bokat bord till klockan åtta och vi anlände strax innan. Matsalen kändes verkligen supermysig och förutom vi var det tre andra sällskap där. De hade dock bokat bord redan kl 18 så vi var helt själva i restaurangen under de senare rätterna.
 
Vi valde en åtta rätters avsmakningsmeny med tillhörande vinpaket. Vi såg middagen lite som firande av min kommande 30-årsdag så då kan man ju slå på stort. I dryckesväg började vi med varsitt glas Champagne som vi drack till de första rätterna som var så kallade “snacks” som verkar bli allt vanligare på finare krogar. Det är som små rätter man får innan den riktiga menyn drar igång.
 

De snacks vi fick börja med på restaurang Vollmers i Malmö var:

Vaktelägg, ramslök
Grönkål, tång
Stenbitsrom, yoghurt
Grön sparris, rökost
Fjordräka, dill, vit sparris
Kalv, märg
Päron, harsyra


 

Efter de första snacksen var man nästan direkt lite mätt men det finns alltid plats för lite mer god mat såklart. Jag fick även in jättegott glutenfritt bröd eftersom jag inte kunde äta de andras som var gjort på havre, malt med mera. Jag gillade verkligen miljön på restaurang Vollmers. Ganska liten matsal med varm belysning. De hade till och med krokar för väskor på väggen så min vintage Dior fick hängas upp där lite som en del av inredningen :).  Efter snacksen var det dags för den riktiga menyn som ni kan se nedan.
 

8 rätters meny på restaurang Vollmers i Malmö

Blåmussla, torsk och fläder
Spetskål, gris och sherry
Havskräfta, kålrabbi och mejram
Blomkål, plommon och fänkål
Kalvbräss, granskott och huvudsallad
Biff, vårlök och havsgus
Den hvide dame (ost), syrén och mandel
Nypon, färskost, bipollen. Rabarber, mynta och gräddfil.


 
Allt var verkligen jättegott och såklart vällagat. Så roligt att testa mat man aldrig själv skulle komma på tanken att laga eller ens veta att man kan äta det. Det är det som är roligt när man går på restaurang tycker jag. Det blir verkligen en matupplevelse. Det lyckades Vollmers verkligen leverera, Vi blev serverade av tre kvinnor som var riktigt kunniga och trevliga. Det godaste på menyn måste jag säga var den första rätten på menyn, soppan på blåmussla, torsk och fläder. Allt var i och för sig gott men den var i en klass för sig. På plats två kommer havskräfta, kålrabbi och mejram.
 
Ska ni fira något rekommenderar jag verkligen er att äta en finare middag på restaurang Vollmers i Malmö.
 
Följ:
Dela

2 Kommentarer

 1. Nellan
  13 maj, 2018 / 21:49

  Det ser och låter verkligen jättegott. Man blir nyfiken att testa alla smaker. En fråga: ingick snacksen i 8-rättersmenyn eller fick ni betala extra för dom? Hur var vinerna som ingick i vinpaketet till maten och hur många glas ingick? Det är inte ofta jag besöker Michelinkrogar i Sverige. Sist när jag var i Warszawa ifjol besökte jag 2 Michelinkrogar. Mkt god mat och så billigare jämfört med priserna i Sverige.

  • Maria
   13 maj, 2018 / 22:04

   Snacksen ingick i priset för 8 rätters 🙂 Mestadels vita viner, de flesta passade verkligen till det vi åt 🙂

Kommentera


Söker du efter något?