Annons: Shoppa min stil

Ankelboots
Skjorta
Satinkjol
Kavaj
Väska
Kofta
T-shirt
Kjol
Klänning
Kappa
T-shirt
Knytblus
Kofta
Klänning
Cardigan
Väska
Skjorta
Kavaj
Klänning
Väst
Kavaj
Väska
Halsduk
T-shirt
Linne
Kofta
Kavaj
Kjol
Väska
Klänning
Väska
Slacks
Väska
Kjol
Väska
Bag
Skjorta
Väska
Kappa
Knytblus
Linne
Väska
Klännning
Pullover
Pullover
T-shirt
Kavaj
Sneakers
Skjorta
Väska
Kavaj
Klänning
Väska
Kavaj
Klännning
Klänning
Väska
Kappa
Väska
Pullover
Pälsjacka
Klänning
Pullover
T-shirt
Blus
Vit blus
Blus
Kappa
Tröja
Kavaj
T-shirt
Byxor
Skjorta
Kavaj
Rosa kostymbyxor
Väska
Jeans
Kjol
Väska
Väska
Basker
T-shirt
Kavaj
Kavaj
Slipover
Kavaj
Byxor
Kappa
Grå kavaj
Knytblus
Väska
Väska
Byxor
Kofta
Kavaj
Kostymbyxa
Kavaj
Kappa
Blus
Linne
Kavaj
Väska
Klänning
Slingbacks
17   178
32   350
36   392
54   434
44   523

Restaurang Vollmers i Malmö

Hej fina. Nu tänkte jag berätta om gårdagens besök på restaurang Vollmers i Malmö. De fick ju nyligen två stjärnor i Guide Michelin så förväntningarna var såklart väldigt höga. Ingen av oss hade varit på Vollmers i Malmö tidigare så det var en riktig spännande upplevelse.
 
Restaurang Vollmers i Malmö ligger faktiskt bara runt hörnet från vår lägenhet här på Gamla Väster. Krypavstånd med andra ord. Vi hade bokat bord till klockan åtta och vi anlände strax innan. Matsalen kändes verkligen supermysig och förutom vi var det tre andra sällskap där. De hade dock bokat bord redan kl 18 så vi var helt själva i restaurangen under de senare rätterna.
 
Vi valde en åtta rätters avsmakningsmeny med tillhörande vinpaket. Vi såg middagen lite som firande av min kommande 30-årsdag så då kan man ju slå på stort. I dryckesväg började vi med varsitt glas Champagne som vi drack till de första rätterna som var så kallade “snacks” som verkar bli allt vanligare på finare krogar. Det är som små rätter man får innan den riktiga menyn drar igång.
 

De snacks vi fick börja med på restaurang Vollmers i Malmö var:

Vaktelägg, ramslök
Grönkål, tång
Stenbitsrom, yoghurt
Grön sparris, rökost
Fjordräka, dill, vit sparris
Kalv, märg
Päron, harsyra


 

Efter de första snacksen var man nästan direkt lite mätt men det finns alltid plats för lite mer god mat såklart. Jag fick även in jättegott glutenfritt bröd eftersom jag inte kunde äta de andras som var gjort på havre, malt med mera. Jag gillade verkligen miljön på restaurang Vollmers. Ganska liten matsal med varm belysning. De hade till och med krokar för väskor på väggen så min vintage Dior fick hängas upp där lite som en del av inredningen :).  Efter snacksen var det dags för den riktiga menyn som ni kan se nedan.
 

8 rätters meny på restaurang Vollmers i Malmö

Blåmussla, torsk och fläder
Spetskål, gris och sherry
Havskräfta, kålrabbi och mejram
Blomkål, plommon och fänkål
Kalvbräss, granskott och huvudsallad
Biff, vårlök och havsgus
Den hvide dame (ost), syrén och mandel
Nypon, färskost, bipollen. Rabarber, mynta och gräddfil.


 
Allt var verkligen jättegott och såklart vällagat. Så roligt att testa mat man aldrig själv skulle komma på tanken att laga eller ens veta att man kan äta det. Det är det som är roligt när man går på restaurang tycker jag. Det blir verkligen en matupplevelse. Det lyckades Vollmers verkligen leverera, Vi blev serverade av tre kvinnor som var riktigt kunniga och trevliga. Det godaste på menyn måste jag säga var den första rätten på menyn, soppan på blåmussla, torsk och fläder. Allt var i och för sig gott men den var i en klass för sig. På plats två kommer havskräfta, kålrabbi och mejram.
 
Ska ni fira något rekommenderar jag verkligen er att äta en finare middag på restaurang Vollmers i Malmö.
 
























Följ:
Dela

2 Kommentarer

 1. Nellan
  13 maj, 2018 / 21:49

  Det ser och låter verkligen jättegott. Man blir nyfiken att testa alla smaker. En fråga: ingick snacksen i 8-rättersmenyn eller fick ni betala extra för dom? Hur var vinerna som ingick i vinpaketet till maten och hur många glas ingick? Det är inte ofta jag besöker Michelinkrogar i Sverige. Sist när jag var i Warszawa ifjol besökte jag 2 Michelinkrogar. Mkt god mat och så billigare jämfört med priserna i Sverige.

  • Maria
   13 maj, 2018 / 22:04

   Snacksen ingick i priset för 8 rätters 🙂 Mestadels vita viner, de flesta passade verkligen till det vi åt 🙂

Kommentera


Söker du efter något?