Tio år tillsammans – firades i Barcelona

Hej fina ni. Som vanligt har jag inte så mycket tid att dela med mig av så mycket som jag vill men jag tänkte i alla fall försöka berätta om i lördags när jag och Carl firade tio år tillsammans. Vi började med frukost uppe på rummet. Det ar nog första gången vi tog room service någonsin. Himla mysigt men shit vad mycket mat man fick. Vi åt inte ens upp hälften. Mycket mysigt med frukost i sängen. Och en massa cava. Vi firade ju ändå tioårsjubileum.

Vädret var lite grått och det skulle bli några regnskurar så jag satte på mig nya regnkappan och så tog vi metron in till city och köpte Hop on Hop off-biljetter så vi åkte runt i en sådan buss. Vi började med att sitta där uppe, utomhus, och man fick ju se mycket av Barcelona. Dock tyckte jag att guidningen på svenska i lurarna var sisådär. Man förstod ofta inte vilken byggnad han pratade om när vi åkte förbi och berättade inte så mycket heller utan sa mest “här är en staty som heter….”. Kul att komma runt i Barcelona men någon vidare guidning var det inte.

Vi hoppade av bussen vid Sagrada Familia och strosade runt lite där i området. Häftig byggnad med en massa detaljer. Vilket hantverk alltså! Vi köpt inga biljetter utan gick mest runt utanför och tog några bilder. Vid halv fyra kom vi på att det nog är bra att äta lunch och då hamnade vi på en trevlig restaurang där vi valde att äta Paella. Vi delade på en skaldjurspaella som verkligen var jättegod. Det känns som att kvaliten på paella kan variera rätt mycket men vi valde helt rätt ställe känns det som! Så nöjda.

Vi hann hem och vända innan vi hade bord på en fin restaurang som heter Con Garcia. Så mysig och jättetrevlig personal. Själva restauranglokalen var väldigt liten vilket passade bra för en romantisk middag 🙂 Vi valde en fem rätters meny där kocken fick välja fritt och vi på förväg inte visste vad vi skulle få. Spännande! Innan menyn serverades fick vi även olika goda tapas. Det absolut godaste på menyn var en svamprisotto med flera olika sorters svampar och tryffel på toppen. Mums! Andra rätter var t.ex kummel, iberico-gris och citronmousse. Så nöjd med middagen. Rekommenderar verkligen Con Garcia.

Efter middagen gick vi vidare för en drink och hamnade i en mysig bar där vi träffade på en far och son från Argentina. Vi bondade lite med dom, särskilt Carl då han varit i den mindre orten som pappan växt upp i. De hade också en supersöt hund med sig som jag inte kunde sluta titta på haha.

Igår var sista dagen i Barcelona och när vi packat ihop allt valde vi att åka till Barcelonas zoo som låg rätt centralt. Själva djurparken var väl inget att hurra för direkt. Få djur på plats och många hade det för trångt enligt mig.

Nu måste jag sätta fart med jobbandet igen. En massa bilder i en jäkla oordning (tyvärr) nedan. Hinner inte riktigt fixa med det nu. De visar i alla fall hur härligt vi hade det i helgen 🙂 Ha en fin måndag mina kära läsare! Hörs lite senare ikväll.Följ:
Share:

2 Kommentarer

 1. 10 april, 2018 / 09:05

  Barcelona är en underbar stad. Där firade jag och maken bröllopsresa för 20 år sedan nu i maj och har varit tillbaka vid flera tillfällen bara för att. Ha en fin dag.

  • Maria
   10 april, 2018 / 09:09

   En underbar och romantisk stad ?

Kommentera