”Ingen har hämtat ut så här hög dos”

Hej fina ni. Hoppas ni har en bra lördag! Så idag tog jag mig till Apoteket i stan för att hämta ut Levaxin med nya dosen 150 mikrogram. Det är dubbelt så hög dos som jag hade för ett år sedan och förhoppningsvis kan jag börja vara riktigt pigg och må mycket bättre snart ?. Det enda är ju egentligen att jag är lite trött annars mår jag ju faktiskt prima!

Hypotyreos verkar yttra sig lite olika hos olika människor men jag tycker att jag kan må bra och leva som vanligt. Vissa jag läser om mår så dåligt att de måste vara sjukskrivna och vissa går upp jättemycket i vikt, tappar allt hår m.m så sådant är jag glad att slippa!

När jag var på Apoteket blev hon i kassan riktigt förvånad över att jag skulle hämta ut en så hög dos. “Oj ingen har hämtat ut så här hög dos Levaxin på det här apoteket förut”. Hon berättade att de flesta äter 25 mikrogram, inklusive hon själv, och att det inte kan vara många av de en halv miljon drabbade som måste äta 150 mikrogram. Jag hoppas att den kan hjälpa mig i alla fall ?.

Förlåt för så många inlägg om det är men känner för att skriva av mig lite om det och dessutom är det många som har Hypotyreos utan att veta om det. Kanske någon av mina läsare är en av dem som kan testa sig och få behandling :). Nu ska jag roa mig med att städa och hänga tvätt. Ha en fin lördagskväll!

Följ:
Share:

2 Kommentarer

 1. Daniella
  25 mars, 2018 / 10:38

  Jag jobbar som sjuksköterska och har delat många tabletter till patienterna i mitt yrke. Jag tycker inte 150 mikrogram Levaxin låter som en ovanligt hög dos. Den dosen har jag gett till patienterna (enligt ordination) några ggr. Jag kan tänka mig att det är många som går med en för låg dos Levaxin, ex 25 mikrogram när dom skulle behöva en högre. Hur ofta tas blodprover/symtomkontroll för att kontrollera att patienten får rätt dos Levaxin?

  • Maria
   25 mars, 2018 / 12:15

   Det är den högsta dosen jag haft men efter lite research är det många som har den och t.o.m högre 🙂 Vanligtvis kollar man 1-2 ggr per år.

Kommentera