Alkoholfri period – effekter

Hej fina läsare. Hoppas allt är bra med er! Som ni kanske minns hade jag en alkoholfri period och jag kom på att jag glömde berätta för er hur det gick och vilka effekter det gav. Tänkte sammanfatta lite.

Överlag tyckte jag inte att det fungerade som den mirakelkur jag hoppades på. Men vissa positiva effekter fick jag ändå. Summering nedan, inom lite olika kategorier.

1. Blev jag piggare av en alkoholfri period? Hmm, jag märkte kanske inte direkt att jag blev så mycket piggare men jag tror att jag var lite mer pepp och hade mer energi på helgerna.

2. Viktminskning av en alkoholfri period? Nej jag gick inte ner ett enda gram…

3. Hur fungerade det socialt med alkoholfri period? Jag kan inte säga att många supportade att jag skulle ha en alkoholfri period ?. Men det gick bra att välja alkoholfritt på fest, middagar osv. Det gick även att festa/mingla med alkoholfritt.

4. Vilka alkoholfria alternativ finns? Det finns gott alkoholfritt mousserande vin (GodDryck, Rickard Juhlin m.fl) men tyvärr inget gott alkoholfritt rött vin så det kunde jag sakna lite när man åt middag t.ex med andra som drack rött vin. Drack även en del äppelmust som kan funka bra också.

5. Blir det fler alkoholfria perioder? Ja det kan nog bli en vana att ha en alkoholfri månad på våren och en på hösten.

Har du haft en alkoholfri period? Ni som varit gravida har ju det såklart men har även ni andra testat? Några vin eller andra drycker ni kan tipsa om?

Följ:
Share:

Kommentera