Annons: Shoppa min stil

T-shirt
Klänning
Klänning
Kavaj
Jeans
Kavaj
Tröja
Pullover
Blus
Kjol
Kappa
Kjol
Kavaj
Kofta
Kjol
Kavaj
T-shirt
Kjol
Kjol
Pullover
Klännning
Basker
Kappa
Kappa
Linne
Stickad klänning
Byxor
Cardigan
Blå knytblus
Skjorta
Knytblus
Väska
tröja
Kavaj
Stickad klänning
Klänning
Väska
T-shirt
Klänning
Väska
Klänning
Skjorta
T-shirt
Kofta
Cape
Slipover vit
Halsduk
Blus
Slipover
Kjol
Klänning
Kofta
Skjorta
Klänning
Kofta
Väska
Stövel
Knytblus
Slipover
Väska
T-shirt
Linne med spets
Linne
Väska
T-shirt
Skjorta
Tröja
Plisserad kjol
Tröja
Kofta
Kostymbyxa
Kjol
Kofta
Klänning
Kjol
Kavaj
Topp
Slingbacks
Kavaj
Bag
T-shirt
Klänning
Klänning
Svarta jeans
Boots
Blå klänning
Kavaj
Skjorta
Satinkjol
Klänning
Klänning
Väska
Kofta
Klänning
Kappa
Linne
Linne
Väska
klänning
Sneakers
Kavaj
Kavaj
Blus
Väska
Väst
Kofta
Body
tröja
Kjol
Klänning
Cape
Topp
Grön klänning
Blus
Kofta
Tweedkavaj
T-shirt
Byxor
Kofta
Ankelboots
Väska
Sandaler
Satinkjol
Klänning
Klänning
Kofta
Väska
Tröja
Skjorta
Kofta
Skinnkjol
Klänning
Väska
Tröja
T-shirt
Klänning
Kappa
Väska
Kavaj
Kofta
Kjol
Väska
Gucciskärp
Knytblus
Skjorta
Väska
Kjol
Kofta
Manolo Blahnik
Skjorta
Klännning
Kappa
Klänning
Kofta
Kavaj
Slacks
Kavaj
Kavaj
Klänning
Väska
Slipover
Rosa kostymbyxor
Kofta
Kappa
Kavaj
Klänning
Plisserad kjol
Pullover
Pullover
Kjol
Byxor
Grå kavaj
Kavaj
Trench coat
Knytblus
Skjortklänning
Slipover
Knytblus
Vit blus
Tweedklänning
Linne
Klänning
Väska
Cardigan
Väska
Jacka
T-shirt
Skjorta
Kavaj
Pälsjacka
Byxor
Blus
Kappa
Klänning

Ängavallen i Skåne – brunch

Ängavallen i Skåne – brunch. 

 
Hej fina. Hoppas du haft en härlig helg! Jag är glad över att det varit fint väder och att vi hunnit vara utomhus mycket. På veckorna blir det mycket inomhustid på kontoret. I julas fick jag en Smartbox med tema lyxbrunch och idag nyttjade vi den på Ängavallen i Skåne.
 
Ängavallen i Skåne (i Vellinge kommun) är en ekologisk gård med egen gårdshandel, hotell, restaurang, mejeri och slakteri. Det här med ekologiskt tar de verkligen seriöst och de kan garantera att allt som de erbjuder är ekologiskt och odlat eller uppfött på själva gården. Lokalen man åt brunch i var inte jättestor men mysig. Det var mycket trevligare än när man brunchar på ett hotell eller på ett café eller restaurang mitt i stan. Brunchen var en buffé med en massa ekologisk mat som korvar, grönsaker, patéer, kallskuret, omelett med mera av olika slag. Jag som vanligtvis inte är något stort fan av lammkött måste säga att lammkorven var bland det godaste tillsammans med en av grönsaksblandningarna.
 
Servicen var väl också bra, eller okej. Vi saknade inget och de kom då och då och frågade hur vi hade det och tog våra tallrikar när vi ätit upp så vi kunde ta nya om vi fylla på med mer mat. När vi kom till efterrättsbordet rådde det stor förvirring då det på vissa tallrikar med kakor/tårtor stod ”laktos”, ”gluten”, ”nötter” och så vidare men man förstod inte om det betydde att det innehöll det eller inte. Vissa fat saknade även helt beskrivning och hur skulle man då tolka det? När jag och en annan som inte heller tålde gluten frågade personalen hur det låg till så verkade de inte veta själva. Jag vågade mig på en chokladboll och en fruktblandning i alla fall.
 
När vi ätit upp vår brunch på Ängavallen i Skåne fick vi veta att det ingick något de kallade för ”safari” på gården. Det var väl mest för barn men vuxna var även välkomna. Man fick då en guidad visning på gården och fick hälsa på grisar, kossor och får. Måste faktiskt säga att griskultingarna var sötast. Pyttesmå. Lamm har vi ju alltid hemma i Hudiksvall på somrarna så det kändes inte lika speciellt att få möta nu men griskultingarna ville man ju typ adoptera.
 
Vi lämnade Ängavallen vid halv tre och passade då på att åka vidare till Skanör-Falsterbo där i alla fall inte jag varit tidigare. Vi strosade lite på en äng och sedan vid vattnet. Så fint och mysigt. Fridfullt. När klockan var fyra åkte vi hemåt och lämnade av Sunfleet-bilen vi lånat över dagen. Nu har vi precis kommit hem från en middag på Möllan med Hannah och Frida. Ska nog se något avsnitt The Americans innan läggdags. Mycket nöjd med den här dagen ute i naturen och i lantlig miljö :).
 
Nedan lite bilder. Älskar min nya röda klänning från Massimo Dutti som jag fyndade i en second hand-butik igår. Exakt den modellen jag gillar mest på klänningar. Lite långärmat, figursydd men med lite fall nertill.
 
Ha en underbar söndagskväll!
 
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

Följ:

Kommentera


Looking for Something?