Annons: Shoppa min stil

Väska
Klänning
Kofta
Väska
Kavaj
Kavaj
Väska
Kavaj
Klänning
Väska
Byxor
Blå klänning
Väst
T-shirt
Topp
Kavaj
T-shirt
Klänning
Vit blus
Blå knytblus
Kjol
Linne
Sneakers
T-shirt
Skjorta
Linne
Grå kavaj
Kappa
Klänning
Kjol
Väska
Tröja
Väska
Klänning
Väska
Kofta
Kavaj
Bag
Kjol
Kavaj
Kavaj
Kavaj
Slingbacks
Kofta
Klänning
Klänning
Slipover
Blus
Klänning
Cape
Väska
Skjorta
Kappa
Skjorta
Pullover
Cape
Kostymbyxa
Pälsjacka
Slipover
Kofta
Pullover
Väska
Kappa
Väska
Klänning
Satinkjol
Stickad klänning
Klänning
Kofta
T-shirt
Byxor
T-shirt
Kjol
Kappa
Blus
Klänning
Pullover
Kofta
Väska
Kavaj
Kofta
Kofta
Väska
Kavaj
Klänning
Stövel
Väska
Cardigan
Body
Skjorta
Skjortklänning
Boots
Väska
Kavaj
Klänning
Kappa
Blus
Sandaler
Kavaj
Kavaj
Gucciskärp
Kavaj
Slipover
Slacks
Plisserad kjol
Knytblus
Slipover
Grön klänning
Kofta
Kjol
Klännning
Blus
Klännning
Klänning
Skjorta
Stickad klänning
Klänning
Skjorta
Plisserad kjol
Slipover vit
Skjorta
T-shirt
T-shirt
Klänning
Kofta
Kofta
T-shirt
Kofta
Kappa
Klänning
Byxor
T-shirt
Satinkjol
Klänning
Kofta
Väska
Klänning
Kavaj
Klänning
Väska
Skjorta
Kjol
Knytblus
Kjol
Klänning
Pullover
Kofta
Knytblus
Väska
Svarta jeans
Kappa
Kofta
Klänning
Rosa kostymbyxor
Linne med spets
Linne
Ankelboots
Klänning
Skinnkjol
Tröja
Basker
Kjol
Kavaj
Skjorta
T-shirt
Manolo Blahnik
Kjol
Cardigan
Väska
Jeans
Tröja
Halsduk

Ängavallen i Skåne – brunch

Ängavallen i Skåne – brunch. 

 
Hej fina. Hoppas du haft en härlig helg! Jag är glad över att det varit fint väder och att vi hunnit vara utomhus mycket. På veckorna blir det mycket inomhustid på kontoret. I julas fick jag en Smartbox med tema lyxbrunch och idag nyttjade vi den på Ängavallen i Skåne.
 
Ängavallen i Skåne (i Vellinge kommun) är en ekologisk gård med egen gårdshandel, hotell, restaurang, mejeri och slakteri. Det här med ekologiskt tar de verkligen seriöst och de kan garantera att allt som de erbjuder är ekologiskt och odlat eller uppfött på själva gården. Lokalen man åt brunch i var inte jättestor men mysig. Det var mycket trevligare än när man brunchar på ett hotell eller på ett café eller restaurang mitt i stan. Brunchen var en buffé med en massa ekologisk mat som korvar, grönsaker, patéer, kallskuret, omelett med mera av olika slag. Jag som vanligtvis inte är något stort fan av lammkött måste säga att lammkorven var bland det godaste tillsammans med en av grönsaksblandningarna.
 
Servicen var väl också bra, eller okej. Vi saknade inget och de kom då och då och frågade hur vi hade det och tog våra tallrikar när vi ätit upp så vi kunde ta nya om vi fylla på med mer mat. När vi kom till efterrättsbordet rådde det stor förvirring då det på vissa tallrikar med kakor/tårtor stod ”laktos”, ”gluten”, ”nötter” och så vidare men man förstod inte om det betydde att det innehöll det eller inte. Vissa fat saknade även helt beskrivning och hur skulle man då tolka det? När jag och en annan som inte heller tålde gluten frågade personalen hur det låg till så verkade de inte veta själva. Jag vågade mig på en chokladboll och en fruktblandning i alla fall.
 
När vi ätit upp vår brunch på Ängavallen i Skåne fick vi veta att det ingick något de kallade för ”safari” på gården. Det var väl mest för barn men vuxna var även välkomna. Man fick då en guidad visning på gården och fick hälsa på grisar, kossor och får. Måste faktiskt säga att griskultingarna var sötast. Pyttesmå. Lamm har vi ju alltid hemma i Hudiksvall på somrarna så det kändes inte lika speciellt att få möta nu men griskultingarna ville man ju typ adoptera.
 
Vi lämnade Ängavallen vid halv tre och passade då på att åka vidare till Skanör-Falsterbo där i alla fall inte jag varit tidigare. Vi strosade lite på en äng och sedan vid vattnet. Så fint och mysigt. Fridfullt. När klockan var fyra åkte vi hemåt och lämnade av Sunfleet-bilen vi lånat över dagen. Nu har vi precis kommit hem från en middag på Möllan med Hannah och Frida. Ska nog se något avsnitt The Americans innan läggdags. Mycket nöjd med den här dagen ute i naturen och i lantlig miljö :).
 
Nedan lite bilder. Älskar min nya röda klänning från Massimo Dutti som jag fyndade i en second hand-butik igår. Exakt den modellen jag gillar mest på klänningar. Lite långärmat, figursydd men med lite fall nertill.
 
Ha en underbar söndagskväll!
 
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

Följ:

Kommentera


Looking for Something?