Annons: Shoppa min stil

T-shirt
Kavaj
Linne
Byxor
Kofta
Cardigan
Kjol
Slacks
Skjorta
Klänning
Klänning
T-shirt
Klänning
Väska
Satinkjol
Pullover
Skjorta
Kofta
Stövel
Skjorta
Kofta
Kavaj
Kostymbyxa
Rosa kostymbyxor
Klännning
T-shirt
Klänning
Väska
Blus
Slingbacks
Kavaj
Slipover
Klännning
Byxor
Svarta jeans
Kofta
T-shirt
Pullover
Väska
Kofta
Väska
T-shirt
Väska
Väska
Klänning
Klänning
Basker
Knytblus
Blå klänning
Kofta
Kavaj
Linne
Kavaj
Kofta
Kofta
Pälsjacka
Kofta
Sandaler
Kjol
Klänning
Väska
T-shirt
Väska
Bag
Klänning
Väska
Skjorta
Skjorta
Klänning
Kavaj
Klänning
Byxor
Cardigan
Klänning
Kavaj
Kjol
Kavaj
Kavaj
Blus
Kjol
Kavaj
Satinkjol
Knytblus
Kappa
Väska
Byxor
Kjol
Väska
Skjorta
Plisserad kjol
Grå kavaj
Kavaj
Tröja
Klänning
Klänning
Halsduk
Kappa
Kappa
Kappa
Boots
T-shirt
Klänning
Skjorta
Pullover
Klänning
Ankelboots
Kofta
Jeans
Väska
Kjol
Knytblus
Kofta
Väska
Skinnkjol
Kavaj
Klänning
Kappa
Väska
Linne med spets
Tröja
Skjortklänning
Linne
Väska
Stickad klänning
Väska
Kavaj
Sneakers
Pullover
Skjorta
Väst
Väska
T-shirt
Klänning
Kavaj
Kofta
Cape
Kavaj
Blus
Kjol
Kofta
T-shirt
Klänning
T-shirt
Grön klänning
Tröja
Väska
Vit blus
Kofta
Plisserad kjol
Kofta
Kjol
Kappa
Jeansjacka
Manolo Blahnik
26   161
73   426
45   358
68   458
46   358

Ängavallen i Skåne – brunch

Ängavallen i Skåne – brunch. 

 
Hej fina. Hoppas du haft en härlig helg! Jag är glad över att det varit fint väder och att vi hunnit vara utomhus mycket. På veckorna blir det mycket inomhustid på kontoret. I julas fick jag en Smartbox med tema lyxbrunch och idag nyttjade vi den på Ängavallen i Skåne.
 
Ängavallen i Skåne (i Vellinge kommun) är en ekologisk gård med egen gårdshandel, hotell, restaurang, mejeri och slakteri. Det här med ekologiskt tar de verkligen seriöst och de kan garantera att allt som de erbjuder är ekologiskt och odlat eller uppfött på själva gården. Lokalen man åt brunch i var inte jättestor men mysig. Det var mycket trevligare än när man brunchar på ett hotell eller på ett café eller restaurang mitt i stan. Brunchen var en buffé med en massa ekologisk mat som korvar, grönsaker, patéer, kallskuret, omelett med mera av olika slag. Jag som vanligtvis inte är något stort fan av lammkött måste säga att lammkorven var bland det godaste tillsammans med en av grönsaksblandningarna.
 
Servicen var väl också bra, eller okej. Vi saknade inget och de kom då och då och frågade hur vi hade det och tog våra tallrikar när vi ätit upp så vi kunde ta nya om vi fylla på med mer mat. När vi kom till efterrättsbordet rådde det stor förvirring då det på vissa tallrikar med kakor/tårtor stod “laktos”, “gluten”, “nötter” och så vidare men man förstod inte om det betydde att det innehöll det eller inte. Vissa fat saknade även helt beskrivning och hur skulle man då tolka det? När jag och en annan som inte heller tålde gluten frågade personalen hur det låg till så verkade de inte veta själva. Jag vågade mig på en chokladboll och en fruktblandning i alla fall.
 
När vi ätit upp vår brunch på Ängavallen i Skåne fick vi veta att det ingick något de kallade för “safari” på gården. Det var väl mest för barn men vuxna var även välkomna. Man fick då en guidad visning på gården och fick hälsa på grisar, kossor och får. Måste faktiskt säga att griskultingarna var sötast. Pyttesmå. Lamm har vi ju alltid hemma i Hudiksvall på somrarna så det kändes inte lika speciellt att få möta nu men griskultingarna ville man ju typ adoptera.
 
Vi lämnade Ängavallen vid halv tre och passade då på att åka vidare till Skanör-Falsterbo där i alla fall inte jag varit tidigare. Vi strosade lite på en äng och sedan vid vattnet. Så fint och mysigt. Fridfullt. När klockan var fyra åkte vi hemåt och lämnade av Sunfleet-bilen vi lånat över dagen. Nu har vi precis kommit hem från en middag på Möllan med Hannah och Frida. Ska nog se något avsnitt The Americans innan läggdags. Mycket nöjd med den här dagen ute i naturen och i lantlig miljö :).
 
Nedan lite bilder. Älskar min nya röda klänning från Massimo Dutti som jag fyndade i en second hand-butik igår. Exakt den modellen jag gillar mest på klänningar. Lite långärmat, figursydd men med lite fall nertill.
 
Ha en underbar söndagskväll!
 
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

Följ:

Kommentera


Söker du efter något?