Annons: Shoppa min stil

Kjol
Kofta
Kjol
Kappa
Väska
Väska
Skinnkjol
Klänning
Cardigan
Kjol
T-shirt
Klännning
Kavaj
Kappa
Klänning
Klänning
Pullover
Väska
Halsduk
Kjol
Byxor
Väska
Tröja
Bag
Kofta
Kofta
Väska
Knytblus
Linne
Stövel
Satinkjol
Väska
Kavaj
Kofta
Blus
Kofta
Kavaj
Rosa kostymbyxor
Kofta
Klännning
Kappa
Vit blus
Skjortklänning
Klänning
Klänning
Kjol
Kavaj
Pullover
Kavaj
Kofta
Skjorta
Kofta
Skjorta
Väst
Väska
Väska
Väska
Kavaj
Klänning
Kofta
Kavaj
T-shirt
Klänning
Kavaj
Slacks
Skjorta
Kofta
Kofta
Väska
Väska
Klänning
Klänning
Jeans
Kofta
Väska
Väska
Klänning
Klänning
Kofta
Linne
Byxor
Pullover
Kavaj
Kostymbyxa
Väska
Sneakers
Stickad klänning
Slingbacks
Blus
Tröja
Klänning
Manolo Blahnik
Klänning
Byxor
T-shirt
Pullover
Grå kavaj
Klänning
Skjorta
T-shirt
Kavaj
Kappa
Knytblus
Boots
Skjorta
Pälsjacka
Kavaj
Kofta
T-shirt
Skjorta
T-shirt
Klänning
Basker
Kjol
Väska
Klänning
Byxor
Kavaj
T-shirt
Skjorta
Kavaj
Väska
Väska
Kavaj
Ankelboots
Kappa
Cape
Blus
Tröja
Slipover
Kjol
Knytblus
T-shirt
Kavaj
Linne
Väska
Kappa
Skjorta
53   306
108   358
70   445
90   473
68   594

Ängavallen i Skåne – brunch

Ängavallen i Skåne – brunch. 

 
Hej fina. Hoppas du haft en härlig helg! Jag är glad över att det varit fint väder och att vi hunnit vara utomhus mycket. På veckorna blir det mycket inomhustid på kontoret. I julas fick jag en Smartbox med tema lyxbrunch och idag nyttjade vi den på Ängavallen i Skåne.
 
Ängavallen i Skåne (i Vellinge kommun) är en ekologisk gård med egen gårdshandel, hotell, restaurang, mejeri och slakteri. Det här med ekologiskt tar de verkligen seriöst och de kan garantera att allt som de erbjuder är ekologiskt och odlat eller uppfött på själva gården. Lokalen man åt brunch i var inte jättestor men mysig. Det var mycket trevligare än när man brunchar på ett hotell eller på ett café eller restaurang mitt i stan. Brunchen var en buffé med en massa ekologisk mat som korvar, grönsaker, patéer, kallskuret, omelett med mera av olika slag. Jag som vanligtvis inte är något stort fan av lammkött måste säga att lammkorven var bland det godaste tillsammans med en av grönsaksblandningarna.
 
Servicen var väl också bra, eller okej. Vi saknade inget och de kom då och då och frågade hur vi hade det och tog våra tallrikar när vi ätit upp så vi kunde ta nya om vi fylla på med mer mat. När vi kom till efterrättsbordet rådde det stor förvirring då det på vissa tallrikar med kakor/tårtor stod “laktos”, “gluten”, “nötter” och så vidare men man förstod inte om det betydde att det innehöll det eller inte. Vissa fat saknade även helt beskrivning och hur skulle man då tolka det? När jag och en annan som inte heller tålde gluten frågade personalen hur det låg till så verkade de inte veta själva. Jag vågade mig på en chokladboll och en fruktblandning i alla fall.
 
När vi ätit upp vår brunch på Ängavallen i Skåne fick vi veta att det ingick något de kallade för “safari” på gården. Det var väl mest för barn men vuxna var även välkomna. Man fick då en guidad visning på gården och fick hälsa på grisar, kossor och får. Måste faktiskt säga att griskultingarna var sötast. Pyttesmå. Lamm har vi ju alltid hemma i Hudiksvall på somrarna så det kändes inte lika speciellt att få möta nu men griskultingarna ville man ju typ adoptera.
 
Vi lämnade Ängavallen vid halv tre och passade då på att åka vidare till Skanör-Falsterbo där i alla fall inte jag varit tidigare. Vi strosade lite på en äng och sedan vid vattnet. Så fint och mysigt. Fridfullt. När klockan var fyra åkte vi hemåt och lämnade av Sunfleet-bilen vi lånat över dagen. Nu har vi precis kommit hem från en middag på Möllan med Hannah och Frida. Ska nog se något avsnitt The Americans innan läggdags. Mycket nöjd med den här dagen ute i naturen och i lantlig miljö :).
 
Nedan lite bilder. Älskar min nya röda klänning från Massimo Dutti som jag fyndade i en second hand-butik igår. Exakt den modellen jag gillar mest på klänningar. Lite långärmat, figursydd men med lite fall nertill.
 
Ha en underbar söndagskväll!
 
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

Följ:

Kommentera


Söker du efter något?