Annons: Shoppa min stil

Kofta
Kavaj
Klänning
Blus
Sneakers
Kofta
Skjorta
Knytblus
Klänning
Väska
Klänning
T-shirt
Rosa kostymbyxor
Kofta
Slingbacks
Linne
Skjortklänning
Slipover
T-shirt
Väska
Klänning
Kofta
Kofta
Vit blus
Basker
Cardigan
Jacka
Kofta
T-shirt
T-shirt
Kappa
Klänning
Klännning
Tröja
Kavaj
Tröja
Klänning
Skjorta
Byxor
Kofta
Kavaj
Halsduk
Klänning
Slacks
Väska
Klänning
Kappa
Byxor
Kavaj
Väska
Bag
Kavaj
Väska
Väska
T-shirt
Kavaj
Väska
Linne
Satinkjol
Pullover
Klänning
Kofta
Väska
Kavaj
Kavaj
Kavaj
Blus
Blus
Skjorta
Kavaj
Klänning
Kappa
Pälsjacka
Kavaj
Knytblus
Kavaj
Kappa
Klänning
Kavaj
Väst
Skjorta
Pullover
Kofta
Kofta
Klännning
Pullover
Cape
Skjorta
Väska
Klänning
Skjorta
Kappa
T-shirt
Byxor
Kostymbyxa
Väska
Ankelboots
Knytblus
Väska
Kavaj
T-shirt
Klänning
Blus
Klänning
Stövel
Kofta
Byxor
Väska
Grå kavaj
Klänning
Kofta
Väska
Kofta
Kjol
Jeans
Klänning
Linne
T-shirt
Tröja
Skjorta
Väska
Väska
Klänning
Kjol
Kappa
Kjol
Väska
Kavaj
Kjol
Klänning
Väska
Väska
Kofta
Pullover
Skinnkjol
Stickad klänning
Kjol
Väska
22   333
43   403
51   450
38   399
30   408

Ängavallen i Skåne – brunch

Ängavallen i Skåne – brunch. 

 
Hej fina. Hoppas du haft en härlig helg! Jag är glad över att det varit fint väder och att vi hunnit vara utomhus mycket. På veckorna blir det mycket inomhustid på kontoret. I julas fick jag en Smartbox med tema lyxbrunch och idag nyttjade vi den på Ängavallen i Skåne.
 
Ängavallen i Skåne (i Vellinge kommun) är en ekologisk gård med egen gårdshandel, hotell, restaurang, mejeri och slakteri. Det här med ekologiskt tar de verkligen seriöst och de kan garantera att allt som de erbjuder är ekologiskt och odlat eller uppfött på själva gården. Lokalen man åt brunch i var inte jättestor men mysig. Det var mycket trevligare än när man brunchar på ett hotell eller på ett café eller restaurang mitt i stan. Brunchen var en buffé med en massa ekologisk mat som korvar, grönsaker, patéer, kallskuret, omelett med mera av olika slag. Jag som vanligtvis inte är något stort fan av lammkött måste säga att lammkorven var bland det godaste tillsammans med en av grönsaksblandningarna.
 
Servicen var väl också bra, eller okej. Vi saknade inget och de kom då och då och frågade hur vi hade det och tog våra tallrikar när vi ätit upp så vi kunde ta nya om vi fylla på med mer mat. När vi kom till efterrättsbordet rådde det stor förvirring då det på vissa tallrikar med kakor/tårtor stod “laktos”, “gluten”, “nötter” och så vidare men man förstod inte om det betydde att det innehöll det eller inte. Vissa fat saknade även helt beskrivning och hur skulle man då tolka det? När jag och en annan som inte heller tålde gluten frågade personalen hur det låg till så verkade de inte veta själva. Jag vågade mig på en chokladboll och en fruktblandning i alla fall.
 
När vi ätit upp vår brunch på Ängavallen i Skåne fick vi veta att det ingick något de kallade för “safari” på gården. Det var väl mest för barn men vuxna var även välkomna. Man fick då en guidad visning på gården och fick hälsa på grisar, kossor och får. Måste faktiskt säga att griskultingarna var sötast. Pyttesmå. Lamm har vi ju alltid hemma i Hudiksvall på somrarna så det kändes inte lika speciellt att få möta nu men griskultingarna ville man ju typ adoptera.
 
Vi lämnade Ängavallen vid halv tre och passade då på att åka vidare till Skanör-Falsterbo där i alla fall inte jag varit tidigare. Vi strosade lite på en äng och sedan vid vattnet. Så fint och mysigt. Fridfullt. När klockan var fyra åkte vi hemåt och lämnade av Sunfleet-bilen vi lånat över dagen. Nu har vi precis kommit hem från en middag på Möllan med Hannah och Frida. Ska nog se något avsnitt The Americans innan läggdags. Mycket nöjd med den här dagen ute i naturen och i lantlig miljö :).
 
Nedan lite bilder. Älskar min nya röda klänning från Massimo Dutti som jag fyndade i en second hand-butik igår. Exakt den modellen jag gillar mest på klänningar. Lite långärmat, figursydd men med lite fall nertill.
 
Ha en underbar söndagskväll!
 
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

Följ:

Kommentera


Söker du efter något?