Annons: Shoppa min stil

Blus
Linne
Kavaj
Pälsjacka
Kavaj
Rosa kostymbyxor
Klänning
Satinkjol
Klännning
Väska
Jeans
Knytblus
Linne
Pullover
Kavaj
Basker
Byxor
Väska
Kavaj
Kavaj
Grå kavaj
Kofta
Klänning
Klännning
Vit blus
Kavaj
Byxor
Kavaj
Väska
Cardigan
Klänning
Klänning
Knytblus
Klänning
Kavaj
Ankelboots
30   343
80   525
48   542
40   610
59   671

Hur skyddar man sig från ID-stölder?

Bild1
Jag antar att ni, liksom jag, handlar mer och mer över nätet idag. För det mesta fungerar ju allt smidigt men det finns ju tyvärr en baksida, ID-kapningar.

 På mitt förra jobb inom e-handelsbranschen kom jag dagligen i kontakt med personer som blivit utsatta för ID-kapning. Identitetsstöld är idag det snabbast växande brottet i Sverige – förra året drabbades 100 000 personer i Sverige. Inom e-handel innebär det att någon olovligen kommer över en annans personuppgifter och genomför köp i dennes namn. ID-stöld sker ju även utanför webben, t.ex där någon olovligen skaffar ett mobilabonnemang i annans namn.

Det är så hemskt att så många drabbas, men något positivt är att man börjar ta allt allvarligare på den här typen av brott. Företag och myndigheter skapar tjänster och lösningar för att skydda individer mot att få sina identiteter stulna. Ett exempel på en sådan tjänst är det ID-skyddet som Consida erbjuder. För 59 SEK kan du få id-skydd som gäller i hela världen och inte bara på nätet. Läs mer om deras ID-skydd HÄR.

img_1167

Följ:

Kommentera


Söker du efter något?