Annons: Shoppa min stil

Väska
Väska
Klänning
Klänning
Skjorta
Väska
Kjol
Klännning
Kavaj
Boots
Kavaj
Cape
Kjol
Kostymbyxa
Stickad klänning
Skjorta
T-shirt
Linne
Klänning
Väska
T-shirt
T-shirt
Tröja
T-shirt
Klänning
Klännning
Väska
Väska
Kjol
Kavaj
Skjorta
Slacks
Tröja
T-shirt
Skjorta
Kofta
Kavaj
Kjol
Kavaj
Satinkjol
Basker
Jeans
Väst
Väska
Bag
Cardigan
Skjorta
Slipover
Klänning
Pullover
Kavaj
Klänning
Kofta
Kjol
Väska
Kjol
Stövel
Väska
Väska
Klänning
Kappa
Pullover
Väska
Pullover
Klänning
Klänning
Kavaj
Pullover
Ankelboots
Kofta
Väska
Sneakers
Väska
Kofta
Klänning
Blus
Kappa
Skjorta
Kofta
Blus
Klänning
Kofta
Väska
Skjorta
Klänning
Manolo Blahnik
Kofta
Klänning
Klänning
Kavaj
Skjorta
Kappa
Pälsjacka
Kavaj
T-shirt
Byxor
Kavaj
Knytblus
Klänning
Blus
Byxor
Byxor
Linne
Väska
Kavaj
Rosa kostymbyxor
Skjortklänning
Skinnkjol
Kavaj
Knytblus
Kofta
Linne
Kappa
Grå kavaj
Slingbacks
Kavaj
Kavaj
Kofta
Kappa
Kofta
Tröja
Halsduk
T-shirt
Kofta
T-shirt
Väska
Kofta
Kjol
Väska
Kavaj
Vit blus
Kofta
Klänning
Knytblus
Kofta
Byxor
Väska
Kappa
53   320
67   372
42   395
20   305
76   472

Swop Shop i Malmö – klädbytarbutik

Ni som känner mig vet att jag älskar att fynda på second hand och loppis, och framför allt i vintagebutiker- och marknader. Man kan ju hitta vad som helst som någon annan känt inte passar och därför valt att sälja vidare, själv eller genom förmedlare. Dessutom är det ju superbra för miljön, att återanvända kläder, accessoarer, inredning, böcker m.m.!

Som jag skrev i mitt första inlägg i den här bloggen så kommer jag att tipsa om några av mina smultronställen här i Malmö. Det kan vara fina platser, caféer, restauranger, butiker eller annat. Idag kommer dagens första tips på butik som jag absolut tycker att ni ska besöka om ni bor i eller har vägarna förbi Malmö!

Butiken heter Swop Shop och håller till på Caroli i centrala Malmö. Det är helt enkelt en second hand/klädbytarbutik där man både kan lämna in, köpa och byta till sig kläder och accessoarer.  Jag fick nys om butiken genom att jag träffade ägaren Jane på ett mingel som arrangerades av Tillväxt Malmö och jag tyckte att det verkade jättekul! Jag gick dit för första gången bara några dagar efteråt.

Nu har jag “Swoppat” i ungefär ett år. Jag har både lämnat in och köpt/bytt till mig en hel del kläder! Det jag lämnat in har varit plagg som jag inte använde på grund av att de inte matchar min stil, jag gillade inte färgen eller modellen/storleken inte passade mig. På Swop Shop har de ett poängsystem som innebär att du lämnar in t.ex en jacka, som personalen sedan värderar och ger ett visst antal hjärtan (Swop Shops valuta), samt ett vanligt pris, som sedan märks ut på jackan. Jag som medlem i Swop Shop har då “samlat in” det antalet hjärtan på mitt konto och kan använda dem till att handla andra plagg i butiken. Andra medlemmar kan gå in i butiken och köpa min jacka för det antalet hjärtan jackan värderats till, som då dras från deras Swop Shop-konto. Då jackan även har ett värde i SEK kan även icke medlemmar gå in i butiken och köpa den för pengar, som i vilken butik som helst.

 
Jag tycker i alla fall att det är både roligt och givande. Man kan ju dyka på lite vad som helst där inne som någon annan lämnat in. Man betalar en ynka inlämningsavgift. Det är väl värt det, då det ändå kostar lite för dem att ha lokalen, personal m.m.

Då jag lämnat in en del har jag samlat på mig många hjärtan och har kunnat göra några riktiga fynd! I våras kunde jag Swoppa till mig en kavaj från Mexx – utan att betala en enda krona. Jag betalade BARA med hjärtan jag fått genom att lämna in kläder som jag ändå aldrig använde. Igår var jag där och kunde byta till mig ett MOSCHINO-skärp. De kostar ju över 2000 SEK nytt men nu på second hand och tack vare att jag hade så många hjärtan betalade jag 0 SEK för det. FYND!

Du hittar Swop Shop på Caroli här i Malmö, på Själbodgatan 2C. Imorgon är dessutom sista dagen på deras 3-årsjubileum där man får 25% rabatt på inlämningsavgiften om man anmäler sig till eventet på Facebook – HÄR! Läs mer om Swop Shop på deras hemsida – HÄR! Och nej detta är inget sponsrat blogginlägg, utan ett genuint tips på en av mina favoritbutiker här i Malmö. Ett av mina smultronställen mitt i stan!

Avslutar detta blogginlägg med några bilder på mina fynd hos Swop Shop i Malmö:  

1. MOSCHINO-skärpet. Nypris ca 2500 SEK. Mitt pris på Swop Shop: 0 SEK.2. MEXX Kavaj, nypris 1000-1200 SEK. Mitt pris på Swop Shop: 0 SEK

   

 

Följ:

Kommentera


Söker du efter något?